Luna viitoare ar putea începe vaccinarea anti-Covid a copiilor de peste 5 ani

Dată

Luna viitoare ar putea începe și în România vaccinarea anti- Covid a copiilor de peste 5 ani cu serul produs de Pfizer BioNTech. Autoritățile fac pregătiri și așteaptă autorizarea Agenției Europene a Medicamentelor. De asemenea, la jumătatea lunii decembrie, Agenţia va lua o decizie şi în privinţa vaccinării copiilor cu serul de la Moderna.
Debutul campaniei depinde, însă și de livrările dozelor speciale pentru copii. Imunizarea lor va fi făcută la spitale, în cabinetele medicilor de familie sau la centrele de vaccinare, unde vor fi amenajate cabinete speciale pentru copii. Singura necunoscută rămâne calendarul livrărilor de vaccin pentru cei mici. Serul va fi furnizat în flacoane diferite, de câte 10 doze fiecare, cu precizarea ca o doză pentru copii va fi doar o treime din doza administrată unui adult. Virusul SARS-Cov-2 îi afectează și pe cei mici în acest val al pandemiei, numărul deceselor în rândul copiilor fiind mult mai mare decât în cele precedente.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Phoenix povestea – QubArena

Filmul Phoenix povestea are loc în 7 decembrie, la Cinema Victoria. Vorbim în această seară, de la ora 19:00, cu Nicolae Covaci, liderul formației Phoenix și Cristian Nema, regizor.

Actualitate

Diagnoza facială – QubConcept

Ce știm despre pielea noastră? De ce este important s aflăm starea de sănătate a pielii și ce produse să alegem pentru îngrijire, aflăm în această seară, la Qub Concept de la Simona Andronovici.

Actualitate

Epilepsia-o boală, nu un stigmat – Rețeta Compensată

Epilepsia este o boală misterioasă ale cărei cauze nu sunt complet elucidate.

Actualitate

Produs în Banat – QubArena

Preocuparea pentru binele comunității capătă încet, încet alte dimensiuni. Oamenii încep sa înțeleagă de ce este nevoie să ne implicăm , să cerem și să fim uniți. Vorbim despre toate acestea și despre mai multe la Qub Arena, cu Cătălin Tiuch, președintele GAL Timișoara.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru