Lista ţărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată

Dată

Belgia, Austria, Grecia şi Belarus au intrat în zona roşie, conform noii liste aprobate de către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.
Persoanele care călătoresc în aceste ţări, la întoarcerea în România, vor intra în carantină pentru 14 zile dacă nu sunt vaccinate anti-covid sau nu fac dovada trecerii prin boală. Măsura carantinei se aplică pentru 14 zile, dar rămâne valabilă şi prevederea potrivit căreia dacă o persoană carantinată face un test COVID-19 în a opta zi, şi rezultatul e negativ, poate ieşi din carantină în a zecea zi.
În acelaşi timp, Israelul, Palestina şi Islanda au intrat în zona galbenă de risc epidemiologic. Cetăţenii vaccinaţi, cei care prezintă dovada trecereii prin boală, sau care prezintă un test PCR negativ, nu mai vechi de 72 de ore, nu sunt nevoiţi să intre în carantină.
În zona verde au intra Guatemala, Botswana şi Filipine ca urmare a scăderii numărului cazurilor.
Lista cu situaţia fiecărui stat poate fi consultată pe site-ul web al Ministerului Afacerilor Interne: mai.gov.ro

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Zilele Culturale Maghiare din Timișoara – Povești cu cântec

Cea de-a opta ediție a Zilelor Culturale Maghiare din Timișoara a avut parte de un program divers, care s-a întins pe o perioadă a cinci zile. Gala de deschidere a evenimentului organizat de Asociația Bastion-Varbastya a avut loc la Teatrul Național și a cuprins pe lângă discursurile de bun venit și spectacolul „Poruncile”.

Actualitate

Constantin Brâncuși , prezent și prin Teatru și Carte la TimCultura 2023 – VOX

Ediția a IV-a a SUNLIGHT THEATRE, festival de teatru și artele spectacolului, care a început în luna martie și se va termina în luna noiembrie, aduce un eveniment prezent prin teatru și carte despre Constantin Brâncuși, la Timișoara

Actualitate

România este anul acesta în top 5 țări din Europa cu cele mai multe zile fără școală – VOX

România, cu 120 de zile libere – vacanțe, sărbători, punți – în anul școlar 2023-2024, figurează și anul acesta în top 5 al țărilor europene cu cele mai multe zile de vacanță

Actualitate

Cea mai mare expoziție Constantin Brâncuși din ultimii 50 de ani în România, în premieră, la Timișoara – MozaiQub

Cea mai importantă expoziție dedicată sculptorului Constantin Brâncuși în ultima jumătate de secol, în România, se deschide publicului la Timișoara sâmbătă, 30 septembrie.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru