Lista ţărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată

Dată

Belgia, Austria, Grecia şi Belarus au intrat în zona roşie, conform noii liste aprobate de către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.
Persoanele care călătoresc în aceste ţări, la întoarcerea în România, vor intra în carantină pentru 14 zile dacă nu sunt vaccinate anti-covid sau nu fac dovada trecerii prin boală. Măsura carantinei se aplică pentru 14 zile, dar rămâne valabilă şi prevederea potrivit căreia dacă o persoană carantinată face un test COVID-19 în a opta zi, şi rezultatul e negativ, poate ieşi din carantină în a zecea zi.
În acelaşi timp, Israelul, Palestina şi Islanda au intrat în zona galbenă de risc epidemiologic. Cetăţenii vaccinaţi, cei care prezintă dovada trecereii prin boală, sau care prezintă un test PCR negativ, nu mai vechi de 72 de ore, nu sunt nevoiţi să intre în carantină.
În zona verde au intra Guatemala, Botswana şi Filipine ca urmare a scăderii numărului cazurilor.
Lista cu situaţia fiecărui stat poate fi consultată pe site-ul web al Ministerului Afacerilor Interne: mai.gov.ro

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Jurnalul Qub – 26 noiembrie 2021

Titlurile zilei: Echipamente medicale pentru Spitalul Județean din Târgu Jiu, 29 noiembrie, zi liberă, Timișorenii, așteptați la Târgul de Crăciun.

QubArena

Despre povețe și cum ne raportăm la ele – QubArena

Despre solidaritate și implicare, despre importanța rugăciunii și cum să facem față vremurilor grele în care trăim, discutăm în această ediție QubArena Alături de Protopopul Protopopiatului Ortodox Timișoara, Părintele Zaharia Pereș.

MozaiQub

Ziua Clinicii Universitare Bega – MozaiQub

Maternitatea Bega din Timișoara a primit binecuvântarea Înalt Preasfințitului Ioan Mitropolitul Banatului.

Transporturi & Turism

Termen de valabilitate al pașaportului de vaccinare

Uniunea Europeană recomandă un termen de expirare de 9 luni a pașaportului de vaccinare, pentru toți cei care vor să călătorească în țările membre.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru