Lista ţărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată

Dată

Belgia, Austria, Grecia şi Belarus au intrat în zona roşie, conform noii liste aprobate de către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.
Persoanele care călătoresc în aceste ţări, la întoarcerea în România, vor intra în carantină pentru 14 zile dacă nu sunt vaccinate anti-covid sau nu fac dovada trecerii prin boală. Măsura carantinei se aplică pentru 14 zile, dar rămâne valabilă şi prevederea potrivit căreia dacă o persoană carantinată face un test COVID-19 în a opta zi, şi rezultatul e negativ, poate ieşi din carantină în a zecea zi.
În acelaşi timp, Israelul, Palestina şi Islanda au intrat în zona galbenă de risc epidemiologic. Cetăţenii vaccinaţi, cei care prezintă dovada trecereii prin boală, sau care prezintă un test PCR negativ, nu mai vechi de 72 de ore, nu sunt nevoiţi să intre în carantină.
În zona verde au intra Guatemala, Botswana şi Filipine ca urmare a scăderii numărului cazurilor.
Lista cu situaţia fiecărui stat poate fi consultată pe site-ul web al Ministerului Afacerilor Interne: mai.gov.ro

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

De ce nu învățăm din greșeli? – QubArena

Am învățat ceva din pandemie? Despre informare și dezimformare, cu prof. univ. dr.Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie

Actualitate

Vămile – rolul și importanța lor – MozaiQub

Istoria vămii se remarcă din antichitate, când țările au început să își stabilească granițele și să perceapă taxe pe bunurile care treceau prin acestea.

Actualitate

Funcțiile sistemului osos și cele mai frecvente afecțiuni ale acestuia – Rețeta Compensată

Durerile articulare reprezintă o reală problemă pentru persoanele suferinde deoarece provoacă dureri intense la utilizarea articulației respective, le îngustează spectrul de activități provocând inclusiv stări anxioase sau depresive.

Actualitate

Veszprem a devenit prima Capitală Europeană a Culturii – MozaiQub

Primul dintre cele trei orașe europene care vor avea în acest an titlul de Capitală Europeană a Culturii, orașul Veszprem din Ungaria, a inaugurat oficial sărbătoarea culturală, cu câteva săptămâni înaintea Timișoarei.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru