Infecții nosocomiale în Timiș

Dată

Spitalele din județul Timiș au raportat, de la începutul anului până acum, peste 400 infecții nosocomiale, adică o infecție pe care o dobândim în spital. Raportată la numărul pacienților internați în unitățile medicale, în aceeași perioadă, cifra este una mică, spune directorul Direcției de Sănătate Publică Timiș, Flavius Cioca. Acesta spune însă că cifra nu reflectă în totalitate realitatea. Cel mai recent, la Centrul de mari arși de la Casa Austria au fost raportați opt pacienți cu infecții intraspitalicești. Ulterior șase dintre ei au decedat. Unii au adus infecția din alte spitale, spune coordonatorul centrului, medicul Gheorghe Nodiți, care a mai explicat că infecțiile de acest gen nu pot fi controlate niciunde în lume. Există mai multe tulpini, iar schimbarea tratamentelor pentru fiecare în parte necesită timp.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Machu Picchu, povestea unui oraş pierdut – MozaiQub

În 24 iulie 1911, a fost redescoperit Machu Picchu, „oraşul pierdut al incaşilor”, de către arheologul american Hiram Bingham.

Actualitate

Ştefan Luchian: pictorul sufletului românesc – MozaiQub

Astăzi, 28 iunie, se împlinesc 106 de ani de la trecerea le cele veşnice a pictorului Ştefan Luchian, remarcabil reprezentant al artei moderne româneşti.

Actualitate

Seceta şi recolta din România – VOX

Seceta cauzată de temperaturile neobișnuit de mari afectează recolta din România.

Actualitate

Cele mai mici preţuri la carburanţi – VOX

La finalul acestei săptămâni, adică de la 1 iulie, se anunță ieftiniri ale carburanților. Executivul a anunțat un minus de 50 de bani atât la benzină, cât și la motorină, care ar urma să se aplice direct la pompă, cu toate acestea, preţul carburanţilor rămâne unul ridicat.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru