Infecții nosocomiale în Timiș

Dată

Spitalele din județul Timiș au raportat, de la începutul anului până acum, peste 400 infecții nosocomiale, adică o infecție pe care o dobândim în spital. Raportată la numărul pacienților internați în unitățile medicale, în aceeași perioadă, cifra este una mică, spune directorul Direcției de Sănătate Publică Timiș, Flavius Cioca. Acesta spune însă că cifra nu reflectă în totalitate realitatea. Cel mai recent, la Centrul de mari arși de la Casa Austria au fost raportați opt pacienți cu infecții intraspitalicești. Ulterior șase dintre ei au decedat. Unii au adus infecția din alte spitale, spune coordonatorul centrului, medicul Gheorghe Nodiți, care a mai explicat că infecțiile de acest gen nu pot fi controlate niciunde în lume. Există mai multe tulpini, iar schimbarea tratamentelor pentru fiecare în parte necesită timp.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

MozaiQub

Cum încep cursurile la USAMVB Timișoara și la Universitatea din Craiova? – MozaiQub

Situaţia începerii anului universitar pentru studenţii Universităţii din Craiova rămâne, încă, una neclară, deciziile de organizare şi desfăşurare a cursurilor urmând a fi discutate pe parcursul zilei de astăzi, într-o şedinţă a conducerii

MozaiQub

Cum încep cursurile la Universitatea de Vest Timișoara? – MozaiQub

Universitatea de Vest din Timișoara îi așteaptă pe studenți în noul an universitar de luni, 27 septembrie. Pentru studenții din cadrul facultăților de la Universitatea de Vest cursurile încep diferit. Unii dintre ei vor merge fizic la cursuri, alții le vor susține online.

MozaiQub

Cum încep cursurile la Universitatea Politehinica Timișoara? – MozaiQub

Universitatea Politehnica Timișoara își deschide porțile pentru studenți luni, 27 septembrie. Creșterea numărului de cazuri la nivelul Timișoarei și noile restricții impuse de autorități i-a făcut pe studenți să se întrebe cum va începe noul an universitar.

Actualitate

Jurnalul Qub – 24 septembrie 2021

Titlurile zilei: Pandemia la zi, Angajații nevaccinați, testați la trei zile, Timișoara într-un program de guvernare participativă, Studenții timișoreni pot primi finanțări pentru deschiderea afacerilor

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru