Elevii și preșcolarii vor face de astăzi primele teste rapide pe bază de salivă pentru depistarea infecției cu coronavirus. Recomandarea este ca fiecare elev să se testeze de două ori pe săptămână, iar zilele stabilite sunt luni și joi. Ministrul Educației a precizat că au fost cumpărate teste și pentru profesori, învățători și personalul nedidactic din școli, pentru ca și ei să se testeze la fel ca elevii. Nu există o procedură stabilită. Elevii de liceu primesc testele de la profesori, iar în cazul copiilor de gimnaziu testele oferite sunt oferite părinților. În unele școli testarea se va face în clasă, dar cele mai multe școli au decis ca elevii să se testeze acasă, astfel că adultul care supraveghează procedura trebuie să se asigure că testul este folosit corect. Folosirea testelor de salivă reprezintă doar o testare de screening, iar testul de salivă nu este definitiv. Dacă el arată un caz pozitiv sau dacă copilul este simptomatic și testul de salivă este negativ, urmează un test PCR obligatoriu, pentru a depista dacă copilul este negativ, fiind simptomatic. Dacă testul de salivă arată că este pozitiv, din nou rezultatul trebuie să fie confirmat cu un test PCR. Cursurile unei clase se suspendă pentru 14 zile doar când există un rezultat pozitiv la un test PCR. Școlile nu pun la dispoziție aceste teste, așa că părinții sunt cei care suportă costurile. Pe de altă parte, noua variantă a coronavirusului, Omicron, este identificată mai greu printr-un simplu test pentru salivă.

Începe testarea elevilor
Dată
- 06.12.21
DISTRIBUIE
Facebook
WhatsApp
Linkedin
Twitter
Pinterest
Reddit
Telegram
Genetica medicală și bolile rare – Rețeta Compensată
februarie 1, 2023
Așa numitele “boli rare” sunt boli care afectează un mic număr de persoane şi apar probleme foarte specifice legate de raritatea lor.
Rețelele sociale și stima de sine – MozaiQub
februarie 1, 2023
Tehnologie Viteză. Rețele de socializare. Toate acestea sunt interconectate, iar tranziția între viața reală și socializarea virtuală s-a făcut într-un ritm accelerat.
Cum recuperăm adevărul Revoluției din Decembrie 1989? – QubArena
ianuarie 31, 2023
IRRD ar putea să devină inițiatorul scoaterii adevărului la suprafață despre Decembrie 1989.
Istoria capitalelor culturale – MozaiQub
ianuarie 31, 2023
Programul Capitala Culturala a Europei a apărut/ a fost înființat/ a luat naștere în 1985, când ministrul grec al culturii, Melina Mercouri, și ministrul francez al culturii, Jack Lang, au propus ideea de a desemna anual un oraș ca simbol cultural al Uniunii Europene.
Alte
știri
Abonează-te la newsletter-ul nostru
contact
- Strada 1 Decembrie nr.36, Timișoara
- +40 723 275 354
- qubtvt@qubtv.ro
- contact@qubtv.ro