Încă doua cazuri de infecție cu virusul West Nile în România

Dată

Virusul West Nile, transmis prin înțepăturile de țânțari, a fost identificat la încă 2 pacienți din țară.
De la începutul monitorizării infecției cu virusul West Nile, în 7 iunie, și până în 15 septembrie s-au înregistrat 7 cazuri de infecție, iar o persoană a decedat. Trei cazuri s-au înregistrat în București, iar câte un caz în Bacău, Olt, Gorj și Dolj. Medicii transmit că formele grave sunt foarte puține în raport cu numărul total de infectări, cu toate acestea, un bărbat din Dolj a decedat.
Simptomele bolii West Nile se pot confunda cu cele a le COVID-19, febră, cefalee, vărsături sau dureri musculare, totuși, 80% dintre persoanele infectate nu prezintă niciun fel de simptom.
Probabilitatea ca o persoană să se îmbolnăvească de la o singură înțepătură de țânțar este redusă. Riscul de îmbolnăvire severă și deces este cel mai mare pentru persoanele de peste 50 de ani sau cu deficiențe imune, deși infecția poate apărea la orice vârstă.
Pentru West Nile nu există vaccin, așadar Institutul Național de Sănătate Publică ne recomandă să evităm expunerea la țânțari, să purtăm îmbrăcăminte cu mâneci lungi, să împiedicăm pătrunderea țânțarilor în casă și să îndepărtăm recipientele de apă stătută și gunoiul menajer din gospodărie.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Jurnalul Qub – 27 octombrie 2021

Titlurile zilei: Lugojul, groapa de gunoi a italienilor, Stații de încărcare electrice la Rânca, Accesul mai ușor spre Cheile Băniței, Nou examen pentru directorii de școli.

Justiție

Lugojul, groapa de gunoi a italienilor

În această săptămână, nu mai puțin de 100 de tone de deșeuri au fost descărcate ilegal pe o platformă betonată din Lugoj

Transporturi & Turism

Reabilitarea căilor ferate din Caraş-Severin

CFR Timişoara scoate la licitaţie o ofertă de aproape 90.000 de euro pentru lucrări de decolmatare a albiilor râurilor la podurile şi podeţele feroviar

Transporturi & Turism

Stații de încărcare electrice la Rânca

Zona montană Rânca va beneficia în viitorul apropiat de stații pentru încărcarea vehiculelor electrice.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru