Încă doua cazuri de infecție cu virusul West Nile în România

Dată

Virusul West Nile, transmis prin înțepăturile de țânțari, a fost identificat la încă 2 pacienți din țară.
De la începutul monitorizării infecției cu virusul West Nile, în 7 iunie, și până în 15 septembrie s-au înregistrat 7 cazuri de infecție, iar o persoană a decedat. Trei cazuri s-au înregistrat în București, iar câte un caz în Bacău, Olt, Gorj și Dolj. Medicii transmit că formele grave sunt foarte puține în raport cu numărul total de infectări, cu toate acestea, un bărbat din Dolj a decedat.
Simptomele bolii West Nile se pot confunda cu cele a le COVID-19, febră, cefalee, vărsături sau dureri musculare, totuși, 80% dintre persoanele infectate nu prezintă niciun fel de simptom.
Probabilitatea ca o persoană să se îmbolnăvească de la o singură înțepătură de țânțar este redusă. Riscul de îmbolnăvire severă și deces este cel mai mare pentru persoanele de peste 50 de ani sau cu deficiențe imune, deși infecția poate apărea la orice vârstă.
Pentru West Nile nu există vaccin, așadar Institutul Național de Sănătate Publică ne recomandă să evităm expunerea la țânțari, să purtăm îmbrăcăminte cu mâneci lungi, să împiedicăm pătrunderea țânțarilor în casă și să îndepărtăm recipientele de apă stătută și gunoiul menajer din gospodărie.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Traseu de drumeție la marginea Timișoarei – VOX

„Tărâmul aventurilor” a fost amenajat lângă Timișoara, cel mai mare traseu cu obstacole din țară, cu o lungime de peste 3.000 pași.

Actualitate

Venituri salariale pentru mamele în concediu de maternitate

Mamele aflate in concediu pentru creşterea copilului pot obţine venituri de natură salarială pe perioada concediului cu condiţia ca aceste venituri să nu depăşească 6250 de lei pe an, adica de 5 ori cuantumul minim al indemnizaţiei stabilit de legislaţia aplicabilă.

Actualitate

Centru medical la Dudeștii Vechi – VOX

La Dudeștii Vechi are loc astăzi deschiderea oficială a Centrului Medical din localitate, finanțat prin Programul național de dezvoltare locală.

Actualitate

Atenție la caniculă!

Măsurile pe care trebuie să le cunoască atât angajații cat si angajatorii crează conditii de muncă optime, încredere reciprocă, dar și respectarea legilor.
Munca în condiții de caniculă este unul dintre exemple supuse atenției de către Dr. Flavius Cioca, Specialist medicina muncii

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru