Virusul West Nile, transmis prin înțepăturile de țânțari, a fost identificat la încă 2 pacienți din țară.
De la începutul monitorizării infecției cu virusul West Nile, în 7 iunie, și până în 15 septembrie s-au înregistrat 7 cazuri de infecție, iar o persoană a decedat. Trei cazuri s-au înregistrat în București, iar câte un caz în Bacău, Olt, Gorj și Dolj. Medicii transmit că formele grave sunt foarte puține în raport cu numărul total de infectări, cu toate acestea, un bărbat din Dolj a decedat.
Simptomele bolii West Nile se pot confunda cu cele a le COVID-19, febră, cefalee, vărsături sau dureri musculare, totuși, 80% dintre persoanele infectate nu prezintă niciun fel de simptom.
Probabilitatea ca o persoană să se îmbolnăvească de la o singură înțepătură de țânțar este redusă. Riscul de îmbolnăvire severă și deces este cel mai mare pentru persoanele de peste 50 de ani sau cu deficiențe imune, deși infecția poate apărea la orice vârstă.
Pentru West Nile nu există vaccin, așadar Institutul Național de Sănătate Publică ne recomandă să evităm expunerea la țânțari, să purtăm îmbrăcăminte cu mâneci lungi, să împiedicăm pătrunderea țânțarilor în casă și să îndepărtăm recipientele de apă stătută și gunoiul menajer din gospodărie.

Încă doua cazuri de infecție cu virusul West Nile în România
Dată
DISTRIBUIE
Povești cu cântec alături de Sorin Toader – Povești cu cântec
iulie 18, 2025
Sorin Toader este un meloman timișorean care și-a transformat casa într-un veritabil muzeu rock. Pe două nivele, aici se găsesc brăţări de la diverse festivaluri ...
Fond european de până la 1 miliard de euro pentru AI – VoxQub
iulie 18, 2025
Un nou fond privat de investiții din Europa va oferi până la 1 miliard de euro pentru companiile IT care dezvoltă tehnologii de inteligență artificială.
Cardurile de energie vor ajunge cel mai devreme în septembrie – VoxQub
iulie 18, 2025
Cardurile de energie pentru persoanele cu venituri mici nu vor fi livrate în august, deoarece aplicația necesară înscrierii nu este încă funcțională.
Micii fermieri vor primi până la 3.000 de euro pe an după 2027 – VoxQub
iulie 18, 2025
Comisia Europeană propune ca, din 2028, fermele mici să beneficieze de o plată forfetară anuală de până la 3.000 de euro, în cadrul noii Politici ...