Zeci de tone de carne de pasare din import au fost depistate cu salmonella. Importurile de carne de pui au crescut anul trecut cu peste 20%, iar Polonia este unul dintre principalii furnizori pentru țara noastră.
Potrivit legii, din fiecare lot de carne care urmează să fie vândut sunt extrase probe care ajung la laborator. În acest fel sunt descoperite eventualele contaminări, iar ulterior carnea este distrusă.
Medicii ne recomandă să fim atenți și la modul de pregătire al cărnii. Pe masa pe care vrem să tăiem și să pregătim carnea de pui să nu avem și alte produse pe care le mâncăm crude, precum legumele pentru salată. Bacteriile se pot transmite ușor mai ales prin picăturile de apă și pot fi distruse doar prin gătirea alimentelor la o temperatură ridicată, cel puțin 20 de minute. Este important să nu folosim același tocător și cuțit cu care am tăiat carnea și pentru alte alimente. Fie le spălăm foarte bine, fie folosim unele diferite.
Grijă la carnea de pui
Dată
- 15.07.21
DISTRIBUIE
”Ziua internațională a securităîii și sănătății în muncă”
aprilie 26, 2024
Angajatorii se întâlnesc lsediul ITM Timiș din localitatea Giroc, luni, 29 aprilie, de la ora 11:00 pentru a marca ”Ziua internaţională a securităţii și sănătăţii ...
Radu Pieloiu, tobarul din familia Subcarpați – Povești cu Cântec
aprilie 26, 2024
Născut în 1987 în Timișoara, Radu Pieloiu a studiat la Colegiul Național de Artă Ion Vidu, după care a terminat Conservatorul și a devenit cunoscut ...
Primele norme ale UE privind combaterea violenţei împotriva femeilor – VoxQub
aprilie 25, 2024
Parlamentul European a făcut un pas istoric prin adoptarea primei directive la nivel european care stabilește un set minim de norme pentru combaterea violenței împotriva ...