Grijă la carnea de pui

Dată

Zeci de tone de carne de pasare din import au fost depistate cu salmonella. Importurile de carne de pui au crescut anul trecut cu peste 20%, iar Polonia este unul dintre principalii furnizori pentru țara noastră.
Potrivit legii, din fiecare lot de carne care urmează să fie vândut sunt extrase probe care ajung la laborator. În acest fel sunt descoperite eventualele contaminări, iar ulterior carnea este distrusă.
Medicii ne recomandă să fim atenți și la modul de pregătire al cărnii. Pe masa pe care vrem să tăiem și să pregătim carnea de pui să nu avem și alte produse pe care le mâncăm crude, precum legumele pentru salată. Bacteriile se pot transmite ușor mai ales prin picăturile de apă și pot fi distruse doar prin gătirea alimentelor la o temperatură ridicată, cel puțin 20 de minute. Este important să nu folosim același tocător și cuțit cu care am tăiat carnea și pentru alte alimente. Fie le spălăm foarte bine, fie folosim unele diferite.

DISTRIBUIE

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Actualitate

ITM Timiș a aplicat sancțiuni de peste 3 milioane de lei – VoxQub

În primul trimestru al anului 2024, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiș au efectuat peste 1.300 controale atât în domeniul relațiilor ...
Actualitate

Măsura confiscării camioanelor care transportă lemn furat, scoasă din Codul Silvic – VoxQub

Activiștii de mediu împreună cu cei 20.000 de semnatari ai unei petiții solicită reintroducerea în Codul Silvic a articolului care prevede confiscarea camioanelor care transportă ...
Actualitate

Programul Masa Sănătoasă se extinde cu alte 11 școli din Caraș-Severin – VoxQub

Lista celor 32 de școli și grădinițe deja incluse în programul Masa Sănătoasă, a fost suplimentată cu alte 11 unități de învățământ din județul Caraș-Severin.
Emisiuni

Voluntariatul schimbă vieți – MozaiQub

Dacă ești student, probabil ai auzit măcar o dată că ar fi bine să faci voluntariat în facultate pentru că te va ajuta mai târziu. ...

Alte
știri