Grijă la carnea de pui

Dată

Zeci de tone de carne de pasare din import au fost depistate cu salmonella. Importurile de carne de pui au crescut anul trecut cu peste 20%, iar Polonia este unul dintre principalii furnizori pentru țara noastră.
Potrivit legii, din fiecare lot de carne care urmează să fie vândut sunt extrase probe care ajung la laborator. În acest fel sunt descoperite eventualele contaminări, iar ulterior carnea este distrusă.
Medicii ne recomandă să fim atenți și la modul de pregătire al cărnii. Pe masa pe care vrem să tăiem și să pregătim carnea de pui să nu avem și alte produse pe care le mâncăm crude, precum legumele pentru salată. Bacteriile se pot transmite ușor mai ales prin picăturile de apă și pot fi distruse doar prin gătirea alimentelor la o temperatură ridicată, cel puțin 20 de minute. Este important să nu folosim același tocător și cuțit cu care am tăiat carnea și pentru alte alimente. Fie le spălăm foarte bine, fie folosim unele diferite.

DISTRIBUIE

Expoziția Traian Vuia

Gala Poveste FOLK

Centrul Medical Sanofam

Actualitate

Sediu nou pentru serviciul de evidența populației din Severin – VoxQub

Serviciile de evidență a populației și asistență socială din Drobeta‑Turnu Severin se mută într-un nou sediu, pe strada Decebal nr. 40, pentru a fluidiza activitatea și ...
Actualitate

România primește undă verde pentru revizuirea PNRR – VoxQub

România a obținut aprobarea oficială a Comisiei Europene pentru revizuirea Planului Național de Redresare și Reziliență, după mai bine de un an de negocieri și ...
Actualitate

Casieria Primăriei Hunedoara va fi închisă două zile – VoxQub

Contribuabilii din Hunedoara trebuie să știe că pe 17 și 18 noiembrie încasările de taxe și impozite nu vor fi posibile la casieria din fosta ...
Actualitate

Diabetul în toate etapele vieții – VoxQub

În fiecare an, pe 14 noiembrie, lumea marchează Ziua mondială de luptă împotriva diabetului zaharat, un moment de reflecție asupra unei boli care afectează milioane ...

Alte
știri