Zeci de tone de carne de pasare din import au fost depistate cu salmonella. Importurile de carne de pui au crescut anul trecut cu peste 20%, iar Polonia este unul dintre principalii furnizori pentru țara noastră.
Potrivit legii, din fiecare lot de carne care urmează să fie vândut sunt extrase probe care ajung la laborator. În acest fel sunt descoperite eventualele contaminări, iar ulterior carnea este distrusă.
Medicii ne recomandă să fim atenți și la modul de pregătire al cărnii. Pe masa pe care vrem să tăiem și să pregătim carnea de pui să nu avem și alte produse pe care le mâncăm crude, precum legumele pentru salată. Bacteriile se pot transmite ușor mai ales prin picăturile de apă și pot fi distruse doar prin gătirea alimentelor la o temperatură ridicată, cel puțin 20 de minute. Este important să nu folosim același tocător și cuțit cu care am tăiat carnea și pentru alte alimente. Fie le spălăm foarte bine, fie folosim unele diferite.
Grijă la carnea de pui
Dată
DISTRIBUIE
Despre oameni, cărți și cultură – QubArena
septembrie 16, 2025
Despre oameni implicați și despre oamenii care susțin cultura. Despre oameni cărora le pasă, vorbesc în această seară la QubArena Beatrice Căițanu, jurnalist și manager ...
Apel urgent pentru donatori cu grupa 0 Rh negativ la Timișoara – VoxQub
septembrie 16, 2025
Centrul de Transfuzie Sanguină Timișoara face un apel către persoanele cu grupa sanguină 0 Rh negativ să se prezinte pentru donare, în condițiile în care ...
Listele cu burse de merit pentru elevi trebuie depuse până pe 2 octombrie – VoxQub
septembrie 16, 2025
Până pe 2 octombrie, profesorii diriginți trebuie să întocmească și să depună listele cu elevii care primesc burse de merit pentru anul școlar 2025-2026.