Zeci de tone de carne de pasare din import au fost depistate cu salmonella. Importurile de carne de pui au crescut anul trecut cu peste 20%, iar Polonia este unul dintre principalii furnizori pentru țara noastră.
Potrivit legii, din fiecare lot de carne care urmează să fie vândut sunt extrase probe care ajung la laborator. În acest fel sunt descoperite eventualele contaminări, iar ulterior carnea este distrusă.
Medicii ne recomandă să fim atenți și la modul de pregătire al cărnii. Pe masa pe care vrem să tăiem și să pregătim carnea de pui să nu avem și alte produse pe care le mâncăm crude, precum legumele pentru salată. Bacteriile se pot transmite ușor mai ales prin picăturile de apă și pot fi distruse doar prin gătirea alimentelor la o temperatură ridicată, cel puțin 20 de minute. Este important să nu folosim același tocător și cuțit cu care am tăiat carnea și pentru alte alimente. Fie le spălăm foarte bine, fie folosim unele diferite.
Grijă la carnea de pui
Dată
DISTRIBUIE
Povești cu cântec alături de Cătălin Voișian și Bogy Nagy – Povești cu Cântec
noiembrie 28, 2025
Cătălin Voișian este fondatorul formației Blues Doctors, iar Bogdan Bogy Nagy este una din cele răsunătoare voci ale Timişoarei, care a cântat cu multe trupe ...
Libertatea amânată, ce a rămas din 1989 – MozaiQub
noiembrie 27, 2025
La Timișoara, orașul în care românii au strigat pentru prima dată „libertate”, cercetători, istorici și martori ai vremurilor s-au reunit într-un simpozion dedicat tocmai acestui ...
Studenții pot raporta anonime hărțuirea în universități – VoxQub
noiembrie 27, 2025
Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România anunță un pas important în protecția studenților, proiectul de ordin care modifică Regulamentul-cadru privind funcționarea comisiilor de etică ...



