Zeci de tone de carne de pasare din import au fost depistate cu salmonella. Importurile de carne de pui au crescut anul trecut cu peste 20%, iar Polonia este unul dintre principalii furnizori pentru țara noastră.
Potrivit legii, din fiecare lot de carne care urmează să fie vândut sunt extrase probe care ajung la laborator. În acest fel sunt descoperite eventualele contaminări, iar ulterior carnea este distrusă.
Medicii ne recomandă să fim atenți și la modul de pregătire al cărnii. Pe masa pe care vrem să tăiem și să pregătim carnea de pui să nu avem și alte produse pe care le mâncăm crude, precum legumele pentru salată. Bacteriile se pot transmite ușor mai ales prin picăturile de apă și pot fi distruse doar prin gătirea alimentelor la o temperatură ridicată, cel puțin 20 de minute. Este important să nu folosim același tocător și cuțit cu care am tăiat carnea și pentru alte alimente. Fie le spălăm foarte bine, fie folosim unele diferite.
Grijă la carnea de pui
Dată
DISTRIBUIE
Traseu istoric inaugurat în zona montană a județului Gorj – VoxQub
iunie 30, 2025
Un nou traseu turistic cu temă istorică a fost amenajat în zona montană a județului Gorj, punând în valoare tranșeele folosite de Armata Română în ...
Micii fermieri obligați să folosească e-Factura de la 1 iulie – VoxQub
iunie 30, 2025
De la 1 iulie 2025, micii producători agricoli care aplică regimul special pentru agricultori trebuie să utilizeze sistemul RO e-Factura pentru vânzările către procesatori și ...
Românii plătesc singuri tratamentele vitale – VoxQub
iunie 30, 2025
Accesul la medicamente inovatoare în România este blocat de întârzieri și un buget insuficient al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Pacienții așteaptă în medie ...
Funcționarii APIA amenință cu proteste – VoxQub
iunie 30, 2025
Salariații Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură avertizează că reducerea sporului pentru condiții vătămătoare de muncă la maximum 300 de lei brut, măsură ce ...