Cum oprim sângerările nazale?

Dată

Temperaturile crescute, alergiile sezoniere, scobitul în nas, virozele și consumul excesiv de alcool sunt câteva dintre posibilele cauze ale sângerărilor nazale. Hemoragia nazală mai poate ascunde și afecțiuni mai grave, precum hipertensiunea sau chiar tumori. Pentru oprirea sângerării nazale este recomandat să rămâneți în picioare, să respirați pe gură și cu capul ușor aplecat spre înainte. Presați fosele nazale timp de 10 minute sau folosiți pungi cu gheață învelite într-un prosop pe obraz sau pe frunte. Dacă sângerarea nazală nu se oprește după 20-30 de minute de compresiune a foselor nazale, solicitați ajutor medical de urgență.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Pericolele gripei aviare și ale pestei porcine – MozaiQub

Cazurile de gripă aviară au înregistrat o creștere explozivă încă de la începutul anului 2023, răspândindu-se în tot mai multe colțuri ale globului.

Actualitate

Timișoara 2023 – QubArena

Despre ce evenimente vom avea în Timișoara anul acesta, dar și răspunsuri la multe dintre întrebările legate de Deschiderea oficială a TM2023, aflăm în această …

Actualitate

Vrem un oraș curat în care se respectă legile! – MozaiQub

Terenul viran din spatele pieței Mehala din Timișoara, folosită ilegal de câțiva ani ca rampă de gunoi și ca pășune de câteva sute de oi, trezește instituțiile abilitate să aplice legea și să protejeze timișorenii.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru