Cum ne ferim de Ambrozie?

Dată

Ambrozia este una dintre cele mai problematice buruieni din România. Ea declanșează reacții alergice în rândul tot mai multor persoane. Planta atinge perioada de maximă polenizare în lunile august – septembrie, dar etapa se întinde până sfârșitul lui octombrie. Alergia poate apărea la toate categoriile de vârstă, însă, de obicei, apare după vârsta de 4 ani. Pentru a diminua rinoreea și congestia mucoasei nazale, lăcrimarea abundentă și iritarea mucoasei oculare specialiștii recomandă substanțe precum: xilometazolină, oximetazolină sau nafazolină sub formă de spray sau picături nazale. Se pot administra medicamente antialergice sistemice precum antihistaminicele H1  cu rolul de a diminua simptomatologia indusă de alergen. Farmaciștii recomandă persoanelor alergice la Ambrozie să evite plimbările de dimineața în perioada înfloririi. Pacienții ar mai trebui să se asigure ca au filtre corespunzătoare la aerele condiționate din mașină sau de acasă și să evite pe cât posibil deschiderea ferestrelor în sezonul polinic

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Istoria în prezent – QubArena

Istoria se repetă peste ani, iar moștenirea este cea care stă la baza evoluției. Despre Timișoara capitală și despre istoria presei, vorbim în această seară la QubArena, de la ora 19:00 cu Prof. Dr. Ioan Hațegan – Istoric și cercetător.

Actualitate

Cum ne îngrijim pielea feței – MozaiQub

Preocuparea pentru îngrijirea feței își are originea cu sute de ani în urmă. Simona Andronovici vorbește despre tehnicile de îngrijire la QubConcept, joi de la ora 18:00.

Actualitate

Parc fotovoltaic lângă Covaci – VOX

Consumul de energie electrică al Consiliului Judeţean Timiş şi al instituţiilor subordonate ar putea fi acoperit integral din surse regenerabile.

Actualitate

Ce trebuie să știm despre deviația de sept nazal? – Rețeta compensată

Afecțiunile ORL se pot manifesta prin simptome imperceptibile, moderate sau severe, și pot indica tratament chirurgical și nechirurgical pentru pacienți, în funcție de diagnosticul stabilit de către medicul specialist și de indicațiile de recuperare a funcționalității normale a urechii, a nasului sau a gâtului.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru