Cum ne ferim de Ambrozie?

Dată

Ambrozia este una dintre cele mai problematice buruieni din România. Ea declanșează reacții alergice în rândul tot mai multor persoane. Planta atinge perioada de maximă polenizare în lunile august – septembrie, dar etapa se întinde până sfârșitul lui octombrie. Alergia poate apărea la toate categoriile de vârstă, însă, de obicei, apare după vârsta de 4 ani. Pentru a diminua rinoreea și congestia mucoasei nazale, lăcrimarea abundentă și iritarea mucoasei oculare specialiștii recomandă substanțe precum: xilometazolină, oximetazolină sau nafazolină sub formă de spray sau picături nazale. Se pot administra medicamente antialergice sistemice precum antihistaminicele H1  cu rolul de a diminua simptomatologia indusă de alergen. Farmaciștii recomandă persoanelor alergice la Ambrozie să evite plimbările de dimineața în perioada înfloririi. Pacienții ar mai trebui să se asigure ca au filtre corespunzătoare la aerele condiționate din mașină sau de acasă și să evite pe cât posibil deschiderea ferestrelor în sezonul polinic

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

MozaiQub

Astrologia, o (pseudo)ştiinţă – MozaiQub

Astrologia este o pseudoștiință conform căreia pozițiile relative ale obiectelor cerești ar putea oferi informații despre personalitatea, relațiile umane și alte probleme legate de viața umană.

MozaiQub

Cinematografia: de la origini la modernitate – MozaiQub

Istoria cinematografiei a început în Franța, în 28 decembrie 1895, dată recunoscută pentru că tocmai atunci a fost prezentat pentru prima dată un film, când Antoine Lumiére, din Lyon, a găzduit, la Paris, un show cu imagini în mișcare.

Vox

24 mai – Ziua limbii bulgare – VOX

La data de 24 mai este celebrată Ziua limbii bulgare. În această zi sunt sărbătoriţi Sfinţii Chiril şi Metodie, creatorii alfabetului chirilic, utilizat pentru scrierea în limba bulgară.

Actualitate

Parcul Copiilor din Timişoara – MozaiQub

Parcul Copiilor “Ion Creangă” din Timişoara este unul dintre cele mai mari şi cele mai frecventate parcuri, atât de cei mici, cât şi de părinţii acestora. Cu o istorie ce datează de aproximativ 160 de ani, parcul a trecut prin mai multe etape până să ajungă la forma la care este astăzi.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru