În Timișoara și în regiunea de vest vor fi testate mai multe măsuri în cadrul unui proiect internațional al cărui scop este limitarea pierderilor și a risipei de alimente la nivel european. În proiect sunt implicați 29 de parteneri din 10 țări europene. Vor fi 23 de soluții, testate ulterior de trei regiuni, în cadrul unor acțiuni pilot, fiecare dedicată unui lanț valoric: un program dedicat segmentului de legume și salate pregătite în Spania, un program concentrat pe carne și pește în Danemarca și unul care analizează lanțul valoric al pâinii în Slovacia. Regiunea de vest a României va fi implicată ulterior în faza de dezvoltare și promovare a unor seturi de bune practici, alături de Valencia, Budapesta, Linz, Plovdiv și Halandri. Cu sprijinul Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest, partener asociat în proiect, soluțiile adoptate vor fi implementate în lanțurile agroalimentare ale regiunii.
Cum combatem risipa de mâncare?
Dată
DISTRIBUIE
Povești și daruri de la Moș Nicolae – MozaiQub
decembrie 5, 2025
Pe șase Decembrie, bucuria și emoția plutesc în aer, iar așteptarea copiilor crește cu fiecare clipă. Moș Nicolae aduce cu el daruri și zâmbete, amintindu-ne ...
ARTfel de Jurnal – Rilke
decembrie 5, 2025
În ediția de astăzi a emisiunii ARTfel de Jurnal, Veronica Kirchner vorbește despre poetul Rilke, acompaniată de Ildiko Gabos și Șerban Foarță.
Povești cu cântec în familie: Ana și Johnny Kui
decembrie 5, 2025
Ana Kui a devenit cunoscută grație videoclipului care a comprimat istoria muzicii românești în nouă minute, realizat alături de Beck Corlan și Marta Cotuna, iar ...
Copiii își pregătesc ghetuțele pentru Moș Nicolae – VoxQub
decembrie 5, 2025
În ajunul zilei de 6 decembrie, copiii din întreaga țară își curăță ghetuțele și le așază cu emoție lângă uși sau ferestre, așteptând să fie ...



