În Timișoara și în regiunea de vest vor fi testate mai multe măsuri în cadrul unui proiect internațional al cărui scop este limitarea pierderilor și a risipei de alimente la nivel european. În proiect sunt implicați 29 de parteneri din 10 țări europene. Vor fi 23 de soluții, testate ulterior de trei regiuni, în cadrul unor acțiuni pilot, fiecare dedicată unui lanț valoric: un program dedicat segmentului de legume și salate pregătite în Spania, un program concentrat pe carne și pește în Danemarca și unul care analizează lanțul valoric al pâinii în Slovacia. Regiunea de vest a României va fi implicată ulterior în faza de dezvoltare și promovare a unor seturi de bune practici, alături de Valencia, Budapesta, Linz, Plovdiv și Halandri. Cu sprijinul Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest, partener asociat în proiect, soluțiile adoptate vor fi implementate în lanțurile agroalimentare ale regiunii.
Cum combatem risipa de mâncare?
Dată
DISTRIBUIE
Respectul la români – de la informare la dezinformare – QubArena
noiembrie 17, 2025
Dispariția respectului față de adevăr are consecințe grave pentru toți mai devreme sau mai târziu. În ediția de astăzi a emisiunii QubArena vorbesc despre informare ...
Gusturi vechi și povești noi în Banat – MozaiQub
noiembrie 17, 2025
Proiectul „Sarmale, oale și taclale” readuce în prim-plan tradițiile culinare din Banat, combinând poveștile din bucătăriile de acasă cu reinterpretări moderne ale rețetelor clasice. La ...
Platforma REGES-ONLINE avansează lent în Timiș – VoxQub
noiembrie 17, 2025
Trecerea angajatorilor din Timiș la platforma digitală REGES-ONLINE înaintează greu, deși sistemul va deveni obligatoriu până la finalul anului 2025.
Municipalitatea caută soluții pentru orele de dans ale elevilor – VoxQub
noiembrie 17, 2025
Primăria Timișoara caută o soluție rapidă pentru elevii Secției de Coregrafie de la Liceul de Artă, după ce profesorii au semnalat că actuala sală nu ...



