În Timișoara și în regiunea de vest vor fi testate mai multe măsuri în cadrul unui proiect internațional al cărui scop este limitarea pierderilor și a risipei de alimente la nivel european. În proiect sunt implicați 29 de parteneri din 10 țări europene. Vor fi 23 de soluții, testate ulterior de trei regiuni, în cadrul unor acțiuni pilot, fiecare dedicată unui lanț valoric: un program dedicat segmentului de legume și salate pregătite în Spania, un program concentrat pe carne și pește în Danemarca și unul care analizează lanțul valoric al pâinii în Slovacia. Regiunea de vest a României va fi implicată ulterior în faza de dezvoltare și promovare a unor seturi de bune practici, alături de Valencia, Budapesta, Linz, Plovdiv și Halandri. Cu sprijinul Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest, partener asociat în proiect, soluțiile adoptate vor fi implementate în lanțurile agroalimentare ale regiunii.
Cum combatem risipa de mâncare?
Dată
DISTRIBUIE
QubTV – 6 ani cu oameni, idei și respect pentru comunitate – QubArena
noiembrie 24, 2025
De ce este nevoie de jurnalism profesionist și de ce este nevoie ca acesta să se reîntoarcă spre oameni, spre comunități și spre interesele și ...
Tinerii descoperă televiziunea la QubTV – MozaiQub
noiembrie 21, 2025
Cu ocazia celor șase ani de la lansarea QubTv, elevii au pășit în platoul televiziunii și au descoperit ce se întâmplă dincolo de camere și ...
Hunedoara: Liceul „Traian Lalescu” se pregătește pentru un nou început – VoxQub
noiembrie 21, 2025
Elevii Colegiului Național de Informatică „Traian Lalescu” din Hunedoara vor învăța în curând într-o clădire modernizată. Primăria a demarat lucrările de reabilitare, finanțate prin fonduri ...
Infecțiile nosocomiale raportate doar în două spitale arădene – VoxQub
noiembrie 21, 2025
Doar două dintre cele 12 spitale verificate din județul Arad au raportat infecții nosocomiale în 2025, arată datele Direcției de Sănătate Publică. Cea mai mare ...



