În Timișoara și în regiunea de vest vor fi testate mai multe măsuri în cadrul unui proiect internațional al cărui scop este limitarea pierderilor și a risipei de alimente la nivel european. În proiect sunt implicați 29 de parteneri din 10 țări europene. Vor fi 23 de soluții, testate ulterior de trei regiuni, în cadrul unor acțiuni pilot, fiecare dedicată unui lanț valoric: un program dedicat segmentului de legume și salate pregătite în Spania, un program concentrat pe carne și pește în Danemarca și unul care analizează lanțul valoric al pâinii în Slovacia. Regiunea de vest a României va fi implicată ulterior în faza de dezvoltare și promovare a unor seturi de bune practici, alături de Valencia, Budapesta, Linz, Plovdiv și Halandri. Cu sprijinul Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest, partener asociat în proiect, soluțiile adoptate vor fi implementate în lanțurile agroalimentare ale regiunii.
Cum combatem risipa de mâncare?
Dată
DISTRIBUIE
,,Sarmale, oale și taclale“ – MozaiQub
octombrie 27, 2025
A fost o nouă întâlnire în cadrul proiectului „Sarmale, oale și taclale”, unde mirosul sarmalelor din oale de lut s-a împletit cu povești despre familie, ...
Timișoara a trăit magia Galei Poveste Folk – MozaiQub
octombrie 27, 2025
Timișoara a fost timp de două seri un adevărat spațiu al muzicii folk. Scena s-a animat cu artiști consacrați și tineri talentați, fiecare cu propriul ...
Elevii din Jupânești învață printre lucrări – VoxQub
octombrie 27, 2025
În comuna Jupânești, mai multe școli au intrat în reparații serioase, după ani în care zidurile s-au crăpat și tavanul a început să cedeze.
Nereguli la cimitirul din Buziașului – VoxQub
octombrie 27, 2025
Autoritățile locale au descoperit nereguli grave în administrarea cimitirului din zona Buziașului, unde mai multe locuri de veci ar fi fost pregătite pentru vânzare ilegală, ...



