Cum ajutăm copiii?

Dată

După mult timp petrecut în online și schimbări constante ale scenariilor de revenire la școală, elevii pot simți impactul trecerilor bruște de la un mediu la altul, fără să înțeleagă ce se întâmplă. Psihologul școlar, Amalia Doboș spune că este ideal ca în această perioadă părinții să introducă un program pentru lecții, care să alterneze cu timpul de ieșit în natură. În plus, un mediu de învățare liniștit și încurajarea copiilor că au depus maximul de efort pentru realizarea sarcinilor îi ajută să revină la normalitate. După ce își îndeplinesc cerințele pentru școală, pauzele de recreere în aer liber și lectura ar trebuie să ocupe timpul rămas. Fie că elevul reia sportul practicat înainte, fie că merge în parc să se întâlnească cu prietenii, la o plimbare sau că iese în grădină, aceste activități nu trebuie să lipsească din activitățile de după-amiză a unui școlar. Psihologul școlar a propus și câteva activități pe care profesorii le pot face la orele de dirigenție cu copiii. Printre acestea se regăsesc munca în echipă, discuțiile sincere și activitățile specifice de revenire cum sunt ieșitul la tablă, prezentarea temelor și interactivitatea la orele de curs. În Timiș, peste 90.000 de elevi s-au întors în bănci, în formația completă. 54 de școli din județ mai sunt în scenariu galben.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Machu Picchu, povestea unui oraş pierdut – MozaiQub

În 24 iulie 1911, a fost redescoperit Machu Picchu, „oraşul pierdut al incaşilor”, de către arheologul american Hiram Bingham.

Actualitate

Ştefan Luchian: pictorul sufletului românesc – MozaiQub

Astăzi, 28 iunie, se împlinesc 106 de ani de la trecerea le cele veşnice a pictorului Ştefan Luchian, remarcabil reprezentant al artei moderne româneşti.

Actualitate

Seceta şi recolta din România – VOX

Seceta cauzată de temperaturile neobișnuit de mari afectează recolta din România.

Actualitate

Cele mai mici preţuri la carburanţi – VOX

La finalul acestei săptămâni, adică de la 1 iulie, se anunță ieftiniri ale carburanților. Executivul a anunțat un minus de 50 de bani atât la benzină, cât și la motorină, care ar urma să se aplice direct la pompă, cu toate acestea, preţul carburanţilor rămâne unul ridicat.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru