Cum ajutăm copiii?

Dată

După mult timp petrecut în online și schimbări constante ale scenariilor de revenire la școală, elevii pot simți impactul trecerilor bruște de la un mediu la altul, fără să înțeleagă ce se întâmplă. Psihologul școlar, Amalia Doboș spune că este ideal ca în această perioadă părinții să introducă un program pentru lecții, care să alterneze cu timpul de ieșit în natură. În plus, un mediu de învățare liniștit și încurajarea copiilor că au depus maximul de efort pentru realizarea sarcinilor îi ajută să revină la normalitate. După ce își îndeplinesc cerințele pentru școală, pauzele de recreere în aer liber și lectura ar trebuie să ocupe timpul rămas. Fie că elevul reia sportul practicat înainte, fie că merge în parc să se întâlnească cu prietenii, la o plimbare sau că iese în grădină, aceste activități nu trebuie să lipsească din activitățile de după-amiză a unui școlar. Psihologul școlar a propus și câteva activități pe care profesorii le pot face la orele de dirigenție cu copiii. Printre acestea se regăsesc munca în echipă, discuțiile sincere și activitățile specifice de revenire cum sunt ieșitul la tablă, prezentarea temelor și interactivitatea la orele de curs. În Timiș, peste 90.000 de elevi s-au întors în bănci, în formația completă. 54 de școli din județ mai sunt în scenariu galben.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

România nu a intrat în Spațiul Schengen – MozaiQub

România, care așteaptă intrarea în Schengen de 11 ani, nu intră în spațiul european de liberă circulație nici de această dată, deși a avut sprijinul a 26 de state membre ale UE.

Actualitate

Premiera filmului „Phoenix – Povestea”- MozaiQub

Premiera filmului „Phoenix – Povestea” a avut loc la Timișoara, la Cinema Victoria, în prezența unui public numeros.

Actualitate

Casa lui Moș Crăciun – VOX

Casa lui Moș Crăciun s-a deschis în Parcul Central din Dumbrăvița. Cu multă bucurie și emoție, copiii l-au întâmpinat pe Moș Crăciun și s-au bucurat de prezența lui.

Actualitate

Epilepsia- o boală, nu un stigmat – Rețeta Compensată

Epilepsia nu este o raritate în România. De altfel, statisticile arată că nici mai mult, nici mai puţin de jumătate de milion de români sunt afectaţi de această boală a creierului.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru