Creşte rata de pozitivare la nivelul Aradului

Dată

La nivelul județului Arad, deși numărul persoanelor pozitive cu virusul SARS-CoV-2 internate în spitalele Covid și suport Covid este destul de scăzut, în comparație cu debutul valului patru al pandemiei, rata de pozitivare a testelor este tot mai ridicată. Conform ultimei raportări, la nivelul județului Arad au fost prelucrate peste 500 teste. Au fost confirmate 177 de cazuri noi de infecție cu SARS-CoV-2, ceea ce înseamnă o rată de pozitivare de 34,17 %. Numărul copiilor internați cu Covid-19 este în continuă creștere, atât la nivel național, cât și la nivel local, fapt, semnalat de specialiști încă de la începutul valului 5. Aceștia estimau că, din cauza contagiozității tulpinii Omicron, minorii vor fi afectați în număr mai mare decât în valurile precedente. La Arad, în doar câteva zile, secția de Pediatrie Infecțioase II, în care sunt tratați minorii cu Covid, s-a umplut. Dacă la mijlocul săptămânii trecute, erau internați 8 minori, luni la amiază aici erau spitalizați 16 copii. Secția are în total 20 de paturi, cu posibilitate de suplimentare, în cazul în care va fi nevoie.

La Spitalul Clinic Județean de Urgență, pe secțiile Covid-19 sunt internate 112 persoane, dintre care 12 au o formă mai gravă a bolii și sunt tratate la ATI. Dintre cele 112 persoane aflate la Județean, 10 au certificat care atestă vaccinarea, în timp ce restul de 100 sunt nevaccinați. La nivel național, peste 4.000 persoane sunt internate în secții Covid, din care mai mult de 300 sunt copii.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Cum recuperăm adevărul Revoluției din Decembrie 1989? – QubArena

IRRD ar putea să devină inițiatorul scoaterii adevărului la suprafață despre Decembrie 1989.

Actualitate

Istoria capitalelor culturale – MozaiQub

Programul Capitala Culturala a Europei a apărut/ a fost înființat/ a luat naștere în 1985, când ministrul grec al culturii, Melina Mercouri, și ministrul francez al culturii, Jack Lang, au propus ideea de a desemna anual un oraș ca simbol cultural al Uniunii Europene.

Actualitate

Cum aducem turiști în Timișoara? – QubArena

Cum aducem turiștii străini în Timișoara și care sunt principalele provocări ale demersurilor? Aflăm la QubArena în această, de la ora 19:00 de la reprezentanții agențiilor de incoming din România.

Actualitate

Violența școlară – prevenție și intervenție – MozaiQub

Violenţa este una dintre marile probleme ale lumii contemporane.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru