Creşte numărul pacienţilor alergici

Dată

Un sfert din populaţia României suferă de o formă de alergie, iar incidenţa bolilor alergice este în creştere, la fel ca în toate ţările europene, avertizează reprezentanţii Societăţii Române de Alergologie şi Imunologie Clinică.
Conform reprezentanţilor Societății, 1 din 4 adulţi suferă de rinită alergică, în timp ce 1 din 5 copii suferă de astm alergic. 25% dintre copiii români suferă de dermatită atopică şi 10 % sunt diagnosticaţi cu alergii alimentare, iar peste 1 milion de români adulţi au o alergie medicamentoasă.
Medicii trag un semnal de alarmă asupra severităţii şi complexităţii bolilor alergice, aflate în continuă creştere la nivel mondial, afectând în special copiii şi tinerii.
În Europa, se estimează că unul din 4 europeni suferă de o afecţiune alergică şi se preconizează că în următorii 5 ani unul din doi europeni va fi alergic.
Cele mai multe afecţiuni alergice sunt boli cronice care induc un impact negativ asupra calităţii vieţii pacientului, atât din perspectiva vieţii sociale cât şi profesionale. Mai mult decât atât, afecţiunile alergice pot evolua spre forme severe, aşa cum este anafilaxia, arată Societatea Română de Alergologie şi Imunologie Clinică.

DISTRIBUIE

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Actualitate

Continuă campaniile de phising cu folosirea identității Poștei Române – VoxQub

Directoratul Național de Securitate Cibernetică atenționează cu privire la frecvența crescută a cumpărăturilor online ne face să primim adesea notificări, mesaje sau email-uri de la ...
Actualitate

Agenda zilei, Miercuri, 17.07.2024

Actualitate

Recital Ansamblul „Percutissimo” la Biserica Romano-Catolică Notre Dame Timișoara – VoxQub

Recitalul Ansamblului Percutissimo și cel al artistei Valentina Cernescu la orgă, în cadrul în cadrul celei de-a treia ediții a Festivalului Internațional Orgile Cetății se ...
Actualitate

Agenda zilei, Marți, 16.07.2024

Alte
știri