Creşte numărul pacienţilor alergici

Dată

Un sfert din populaţia României suferă de o formă de alergie, iar incidenţa bolilor alergice este în creştere, la fel ca în toate ţările europene, avertizează reprezentanţii Societăţii Române de Alergologie şi Imunologie Clinică.
Conform reprezentanţilor Societății, 1 din 4 adulţi suferă de rinită alergică, în timp ce 1 din 5 copii suferă de astm alergic. 25% dintre copiii români suferă de dermatită atopică şi 10 % sunt diagnosticaţi cu alergii alimentare, iar peste 1 milion de români adulţi au o alergie medicamentoasă.
Medicii trag un semnal de alarmă asupra severităţii şi complexităţii bolilor alergice, aflate în continuă creştere la nivel mondial, afectând în special copiii şi tinerii.
În Europa, se estimează că unul din 4 europeni suferă de o afecţiune alergică şi se preconizează că în următorii 5 ani unul din doi europeni va fi alergic.
Cele mai multe afecţiuni alergice sunt boli cronice care induc un impact negativ asupra calităţii vieţii pacientului, atât din perspectiva vieţii sociale cât şi profesionale. Mai mult decât atât, afecţiunile alergice pot evolua spre forme severe, aşa cum este anafilaxia, arată Societatea Română de Alergologie şi Imunologie Clinică.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Deschiderea Timișoara 2023 – MozaiQub

Deschiderea oficială a programului Timişoara Capitală Culturală Europeană 2023, care are loc pe 17-19 februarie, este precedată de o diversitate de evenimente care invită publicul să intre în atmosfera de sărbătoare culturală.

Actualitate

Garda de la Timișoara – QubArena

Ceremonial de schimbare a gărzii la Timișoara.

Actualitate

Victimele traficului de persoane – MozaiQub

De mai bine de 15 ani, România este țara europeană cu cel mai mare număr de cetățeni UE victime ale traficului de persoane și cu grupări de infracționalitate organizată în continuă creștere, care acționează tot mai sofisticat, unele fiind conectate la rețele internaționale puternice

Actualitate

Ce strategie de promovare are Timișul? – QubArena

Promovarea și dezvoltarea turismului județului Timiș sunt priorități.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru