Cresc prețurile la legume

Dată

Producția de legume românești va fi mai mică, însă prețurile vor fi mai mari, anul acesta, anunță Simona Jurcă, directorul executiv al Direcției Agricole Timiș. Primăvara excesiv de rece a obligat legumicultorii să planteze mai târziu răsadurile în solarii, dar chiar și așa frigul le-a creat probleme.
Legumicultorul cărășean, Dan Gabor, estimează că va putea să aducă pe piață primele roșii doar la sfârșitul lunii iunie, mult mai târziu față de alți ani când deja la mijlocul lunii mai reușea să vândă din producție. În Timiș, legumele sunt cultivate în solarii pe aproximativ 5 hectare în timp ce, pe câmp, sunt aproape 4.000 de hectare.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Pericolele gripei aviare și ale pestei porcine – MozaiQub

Cazurile de gripă aviară au înregistrat o creștere explozivă încă de la începutul anului 2023, răspândindu-se în tot mai multe colțuri ale globului.

Actualitate

Timișoara 2023 – QubArena

Despre ce evenimente vom avea în Timișoara anul acesta, dar și răspunsuri la multe dintre întrebările legate de Deschiderea oficială a TM2023, aflăm în această …

Actualitate

Vrem un oraș curat în care se respectă legile! – MozaiQub

Terenul viran din spatele pieței Mehala din Timișoara, folosită ilegal de câțiva ani ca rampă de gunoi și ca pășune de câteva sute de oi, trezește instituțiile abilitate să aplice legea și să protejeze timișorenii.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru