Comisia Europeană cere vaccinarea cu doza 3

Dată

Comisia Europeană cere cetățenilor să se vaccineze şi cu doza a treia pentru a opri spitalizările, înregistrate în special în rândul populaţiei neimunizate. S-a cerut statelor din Uniunea Europeană să crească rata de vaccinare anti-Covid-19 la toate categoriile de vârstă, inclusiv copii şi tineri. De asemenea se dorește ca doza a treia să se facă cât mai repede, pentru că pe lângă intensificarea valului epidemic provocat de varianta Delta a coronavirusului, acum ne confruntăm cu noua variantă Omicron, care se extinde rapid. Statele Uniunii Europene înaintează către o aprobare a propunerii Comisiei Europene de limitare la 9 luni a valabilităţii certificatului verde după vaccinarea anti-Covid-19 cu schema completă alcătuită din două doze sau o doză în cazul vaccinului Johnson & Johnson. În lipsa administrării dozei a treia, valabilitatea certificatului verde va înceta după nouă luni de la încheierea schemei complete de vaccinare, dacă statele UE aprobă această propunere a Comisiei Europene. Ideea este să se instituie administrarea dozei a treia la şase luni după schema completă de vaccinare, întrucât în prezent este în general recunoscut faptul că eficacitatea primei vaccinări complete scade la capătul a şase luni. Varianta Omicron provoacă îngrijorare întrucât prezintă mutaţii multiple, în special în proteina Spike prin care virusul pătrunde în celulele umane. Noua variantă are o rezistenţă crescută la vaccinurile existente, creşte riscul de reinfectare la persoanele trecute prin boală şi se transmite mai uşor decât varianta Delta.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Deschiderea Timișoara 2023 – MozaiQub

Deschiderea oficială a programului Timişoara Capitală Culturală Europeană 2023, care are loc pe 17-19 februarie, este precedată de o diversitate de evenimente care invită publicul să intre în atmosfera de sărbătoare culturală.

Actualitate

Garda de la Timișoara – QubArena

Ceremonial de schimbare a gărzii la Timișoara.

Actualitate

Victimele traficului de persoane – MozaiQub

De mai bine de 15 ani, România este țara europeană cu cel mai mare număr de cetățeni UE victime ale traficului de persoane și cu grupări de infracționalitate organizată în continuă creștere, care acționează tot mai sofisticat, unele fiind conectate la rețele internaționale puternice

Actualitate

Ce strategie de promovare are Timișul? – QubArena

Promovarea și dezvoltarea turismului județului Timiș sunt priorități.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru