Certificatul verde digital

Dată

Parlamentul Uniunii Europene a aprobat certificatul verde digital care va permite călătoriile în interiorul Uniunii Europene mai ușor. Documentul va dovedi că deținătorul a fost vaccinat, s-a vindecat în urma infectării sau a obținut recent, un rezultat negativ la testul COVID-19. Acesta va fi nevoie să fie prezentat la granițe începând din 1 iulie 2021, timp de un an. Parlamentul Uniunii Europene a votat că documentul trebuie să fie emis gratuit de autoritățile statelor membre și poate fi digital sau pe hârtie. Deținerea certificatului nu va fi însă o condiție prealabilă pentru a putea circula în cadrul Uniunii, așadar nu va fi considerat un document de călătorie. Însă cine nu are un asemenea certificat, ar putea fi obligat să stea în carantină sau să se testeze înainte de intra într-o țară, dacă statul respectiv va impune așa ceva. Certificatul va include și un cod QR, cu ajutorul căruia se poate verifica autenticitatea sa.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Descoperim oameni și fapte frumoase – QubArena

Oamenii cărora le pasă sunt lângă noi și ne propunem să îi descoperim și să vorbim cu si despre ei.

Actualitate

A X-a ediție a salonului de carte Bookfest Timișoara – MozaiQub

Cea de-a X-a ediție a Salonului de Carte Bookfest Timișoara a adus la Centrul Regional de Afaceri, cele mai bune cărți ale momentului.

Actualitate

Doliu în muzica populară. A murit artistul Tiberiu Ceia – VOX

Tiberiu Ceia, artistul care reprezenta cu mândrie Banatul, a murit la 29 martie, la vârsta de 82 de ani. Artistul a trăit toată viaţa cu drag de folclor și de scenă.

Actualitate

Când consultăm medicul alergolog? – Rețeta Compensată

Într-o lume în care stresul cotidian și poluarea se intersectează tot mai des cu sisteme imunitare din ce în ce mai slăbite, numărul persoanelor afectate de diverse tipuri de alergii se află într-o continuă creștere.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru