Certificatul verde digital

Dată

Parlamentul Uniunii Europene a aprobat certificatul verde digital care va permite călătoriile în interiorul Uniunii Europene mai ușor. Documentul va dovedi că deținătorul a fost vaccinat, s-a vindecat în urma infectării sau a obținut recent, un rezultat negativ la testul COVID-19. Acesta va fi nevoie să fie prezentat la granițe începând din 1 iulie 2021, timp de un an. Parlamentul Uniunii Europene a votat că documentul trebuie să fie emis gratuit de autoritățile statelor membre și poate fi digital sau pe hârtie. Deținerea certificatului nu va fi însă o condiție prealabilă pentru a putea circula în cadrul Uniunii, așadar nu va fi considerat un document de călătorie. Însă cine nu are un asemenea certificat, ar putea fi obligat să stea în carantină sau să se testeze înainte de intra într-o țară, dacă statul respectiv va impune așa ceva. Certificatul va include și un cod QR, cu ajutorul căruia se poate verifica autenticitatea sa.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Sănătate & Sport

Masca de protecție rămâne obligatorie

Purtarea măştii de protecţie va rămâne obligatorie în spaţiile închise şi după 1 august, dată de la care ar urma ca România să treacă la o nouă etapă de relaxare a restricţiilor.

Actualitate

Jurnalul Qub – 26 iulie 2021

Titlurile zilei: Pandemia la zi, Cetățenia română obținută prin mijloace electronice, Cât au lucrat românii în pandemie, Cardul de sănătate european, pentru călătorii, Un nou val de caniculă va cuprinde România.

MozaiQub

Povești din spatele orașelor – MozaiQub

După călătoria sa în Novi Sad și Rijeka, expoziția „Stories Behind Cities” își încheie drumul luna aceasta în al treilea oraș Capitală Europeană a Culturii – Timișoara.

Legislație & Ordine & Apărare

Cetățenia română obținută prin mijloace electronice

Persoanele care vor să obțină sau să redobândească cetățenia română pot depune solicitările de acordare a acesteia și prin mijloace electronice.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru