Certificatul verde digital

Dată

Parlamentul Uniunii Europene a aprobat certificatul verde digital care va permite călătoriile în interiorul Uniunii Europene mai ușor. Documentul va dovedi că deținătorul a fost vaccinat, s-a vindecat în urma infectării sau a obținut recent, un rezultat negativ la testul COVID-19. Acesta va fi nevoie să fie prezentat la granițe începând din 1 iulie 2021, timp de un an. Parlamentul Uniunii Europene a votat că documentul trebuie să fie emis gratuit de autoritățile statelor membre și poate fi digital sau pe hârtie. Deținerea certificatului nu va fi însă o condiție prealabilă pentru a putea circula în cadrul Uniunii, așadar nu va fi considerat un document de călătorie. Însă cine nu are un asemenea certificat, ar putea fi obligat să stea în carantină sau să se testeze înainte de intra într-o țară, dacă statul respectiv va impune așa ceva. Certificatul va include și un cod QR, cu ajutorul căruia se poate verifica autenticitatea sa.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Jurnalul Qub – 26 noiembrie 2021

Titlurile zilei: Echipamente medicale pentru Spitalul Județean din Târgu Jiu, 29 noiembrie, zi liberă, Timișorenii, așteptați la Târgul de Crăciun.

QubArena

Despre povețe și cum ne raportăm la ele – QubArena

Despre solidaritate și implicare, despre importanța rugăciunii și cum să facem față vremurilor grele în care trăim, discutăm în această ediție QubArena Alături de Protopopul Protopopiatului Ortodox Timișoara, Părintele Zaharia Pereș.

MozaiQub

Ziua Clinicii Universitare Bega – MozaiQub

Maternitatea Bega din Timișoara a primit binecuvântarea Înalt Preasfințitului Ioan Mitropolitul Banatului.

Transporturi & Turism

Termen de valabilitate al pașaportului de vaccinare

Uniunea Europeană recomandă un termen de expirare de 9 luni a pașaportului de vaccinare, pentru toți cei care vor să călătorească în țările membre.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru