Cazuri de infectare cu „ciuperca neagră”

Dată

Mucormicoza sau „ciuperca neagră” este o infecție foarte rară și este cauzată de expunerea la un anumit tip de mucegai care se găsește în mod obișnuit în sol, plante, gunoi de grajd și fructe sau legume în descompunere. Mucormicoza afectează sinusurile, creierul, plămânii și poate fi fatală pentru diabetici sau pacienții cu sistemul imunitar slăbit. Medicii cred că mucormicoza, care are o rată de mortalitate de 50%, poate fi declanșată de tratamentul cu steroizi, folosit la pacienții cu Covid-19 în stare gravă. Printre simptomele care apar în cazul infecţiei se numără: nas înfundat şi sângerări, durere şi umflare a ochiului, pleoape căzute şi vedere înceţoşată. Numărul pacienților români diagnosticați cu „ciupercă neagră” a crescut simțitor în ultima perioadă, atrag atenția medicii, după ce, în doar o lună, au fost identificate șase astfel de cazuri de infecție la pacienți care au trecut prin COVID-19. Un pacient a decedat, iar un altul se află la Terapie Intensivă, potrivit unor informații publicate pe pagina oficială de Facebook a campaniei de imunizare, Ro Vaccinare. Boala nu este contagioasă, ceea ce înseamnă că nu poate fi răspândită în urma contactului cu oameni sau cu animale infectate.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Deschiderea Timișoara 2023 – MozaiQub

Deschiderea oficială a programului Timişoara Capitală Culturală Europeană 2023, care are loc pe 17-19 februarie, este precedată de o diversitate de evenimente care invită publicul să intre în atmosfera de sărbătoare culturală.

Actualitate

Garda de la Timișoara – QubArena

Ceremonial de schimbare a gărzii la Timișoara.

Actualitate

Victimele traficului de persoane – MozaiQub

De mai bine de 15 ani, România este țara europeană cu cel mai mare număr de cetățeni UE victime ale traficului de persoane și cu grupări de infracționalitate organizată în continuă creștere, care acționează tot mai sofisticat, unele fiind conectate la rețele internaționale puternice

Actualitate

Ce strategie de promovare are Timișul? – QubArena

Promovarea și dezvoltarea turismului județului Timiș sunt priorități.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru