Cazuri de hernie ridicate

Dată

Cazurile de hernie de disc la nivel cervical au crescut în ultimii 20 de ani, avertizează specialiștii. Fenomenul este asociat tot mai des cu dezvoltarea tehnologiei, care ne îndeamnă să stăm cu capul aplecat, fie spre telefoanele mobile, fie spre calculatoare. Potrivit unui studiu american, presiunea la nivelul gâtului este cu atât mai mare cu cât stăm cu capul mai înclinat. În mod normal, greutatea capului nu depășește 5 kilograme, însă, în momentul în care stăm prea mult cu gâtul aplecat, presiunea în zona respectivă crește. Specialiștii recomandă să reducem timpul petrecut în fața dispozitivelor electronice, atunci când este posibil sau să ridicăm telefonul puțin mai sus, atunci când îl folosim. În acest fel, s-ar reduce la jumătate presiunea pusă pe coloana cervicală. Benefice sunt și exercițiile de fizioterapie, făcute cel puțin de două ori pe zi. Unii medici cred însă că un factor important este cel genetic, iar una din 200 fete va face scolioză. Nu pentru că nu a avut o postură corectă, ci pentru că se transmite genetic sau ereditar de la mamă.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

MozaiQub

Cum încep cursurile la USAMVB Timișoara și la Universitatea din Craiova? – MozaiQub

Situaţia începerii anului universitar pentru studenţii Universităţii din Craiova rămâne, încă, una neclară, deciziile de organizare şi desfăşurare a cursurilor urmând a fi discutate pe parcursul zilei de astăzi, într-o şedinţă a conducerii

MozaiQub

Cum încep cursurile la Universitatea de Vest Timișoara? – MozaiQub

Universitatea de Vest din Timișoara îi așteaptă pe studenți în noul an universitar de luni, 27 septembrie. Pentru studenții din cadrul facultăților de la Universitatea de Vest cursurile încep diferit. Unii dintre ei vor merge fizic la cursuri, alții le vor susține online.

MozaiQub

Cum încep cursurile la Universitatea Politehinica Timișoara? – MozaiQub

Universitatea Politehnica Timișoara își deschide porțile pentru studenți luni, 27 septembrie. Creșterea numărului de cazuri la nivelul Timișoarei și noile restricții impuse de autorități i-a făcut pe studenți să se întrebe cum va începe noul an universitar.

Actualitate

Jurnalul Qub – 24 septembrie 2021

Titlurile zilei: Pandemia la zi, Angajații nevaccinați, testați la trei zile, Timișoara într-un program de guvernare participativă, Studenții timișoreni pot primi finanțări pentru deschiderea afacerilor

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru