Cazuri de hernie ridicate

Dată

Cazurile de hernie de disc la nivel cervical au crescut în ultimii 20 de ani, avertizează specialiștii. Fenomenul este asociat tot mai des cu dezvoltarea tehnologiei, care ne îndeamnă să stăm cu capul aplecat, fie spre telefoanele mobile, fie spre calculatoare. Potrivit unui studiu american, presiunea la nivelul gâtului este cu atât mai mare cu cât stăm cu capul mai înclinat. În mod normal, greutatea capului nu depășește 5 kilograme, însă, în momentul în care stăm prea mult cu gâtul aplecat, presiunea în zona respectivă crește. Specialiștii recomandă să reducem timpul petrecut în fața dispozitivelor electronice, atunci când este posibil sau să ridicăm telefonul puțin mai sus, atunci când îl folosim. În acest fel, s-ar reduce la jumătate presiunea pusă pe coloana cervicală. Benefice sunt și exercițiile de fizioterapie, făcute cel puțin de două ori pe zi. Unii medici cred însă că un factor important este cel genetic, iar una din 200 fete va face scolioză. Nu pentru că nu a avut o postură corectă, ci pentru că se transmite genetic sau ereditar de la mamă.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Cum profesionalizăm administrațiile – QubArena

Singura șansă a românilor o reprezintă profesionalizarea instituțiilor și oamenilor, strategiile de lungă durată, menținerea și punerea loc în practică, armonizarea în interesul public, între politic și administrație.

Actualitate

Greva profesorilor continuă – Vox

Profesorii intră în a doua săptămână de grevă generală după mai multe runde de negocieri între Guvern și reprezentanții sindicatelor.

Actualitate

Pro Musica – o poveste frumoasă! – QubArena

Inițiativele independente ale membrilor comunității sunt cele care asigură păstrarea patrimoniului cultural al Timișoarei. Despre un astfel de proiect frumos, despre o formație emblematica a Rock ului românesc, vorbim la QubArena, Corina Gluhovschi si regizorul Gheorghe Șfeițer si cu coordonatorul proiectului, Ilie Sârbu. Emisiunea poate fi urmărită pe canalele de cablu, pe canalul de YouTube al QubTv, pe pagina de Facebook QubTv si pe site-ul www.qubtv.ro

Actualitate

Președintele Germaniei, în premieră la Timișoara

Frank Walter Steinmeier, președintele Germaniei se află în prima sa vizită la Timișoara. După o scurtă vizită în capitală, urmată de o oprire și la Sibiu, acesta a ajuns și la Timișoara. Aici, a avut programate mai multe întâlniri.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru