Cât timp rămân anticorpii în organism?

Dată

Anticorpii care neutralizează Sars-CoV-2 rămân în sânge timp de cel puţin opt luni de la o îmbolnăvire cu virusul, arată un studiu italian. Constatarea este valabilă indiferent de gravitatea bolii Covid-19, a vârstei pacienţilor sau prezenţei altor patologii. De asemenea, prezenţa precoce a acestor anticorpi este fundamentală în combaterea cu succes a infecţiei. Cei care nu reuşeşc să-i producă în primele 15 zile de la contaminare riscă mai mult să dezvolte forme grave de îmbolnăvire. Studiul a fost realizat prin monitorizarea a 162 de pacienţi pozitivi cu Sars-CoV-2, 67% bărbaţi cu o vârstă medie de 63 de ani, care s-au prezentat la Urgenţe în primul val al epidemiei în Italia. În total, 57% dintre bolnavii de Covid-19 prezentau şi o altă patologie la momentul diagnosticului. Cele mai întâlnite au fost hipertensiunea şi diabetul.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Embargo Fest, tot mai aproape – VOX

Cea de-a treia ediție a Embargo Fest va avea loc în perioada 12-14 august, la Recaș, în locația Două Dealuri.

Actualitate

Embargo Fest 2022

Qub TV te invită la Embargo Fest între 12-14 august!

Actualitate

Centura feroviară a Timișoarei – VOX

Trei firme și asocieri de firme doresc să facă studiul de fezabilitate pentru realizarea unei centuri feroviare a Timișoarei.

Actualitate

Prețurile petrolului, la cele mai reduse niveluri – VOX

Preţurile petrolului au scăzut la cele mai reduse niveluri din ultimele şase luni, după date din SUA care au arătat că stocurile de ţiţei şi benzină au crescut în mod neaşteptat săptămâna trecută.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru