Cât timp rămân anticorpii în organism?

Dată

Anticorpii care neutralizează Sars-CoV-2 rămân în sânge timp de cel puţin opt luni de la o îmbolnăvire cu virusul, arată un studiu italian. Constatarea este valabilă indiferent de gravitatea bolii Covid-19, a vârstei pacienţilor sau prezenţei altor patologii. De asemenea, prezenţa precoce a acestor anticorpi este fundamentală în combaterea cu succes a infecţiei. Cei care nu reuşeşc să-i producă în primele 15 zile de la contaminare riscă mai mult să dezvolte forme grave de îmbolnăvire. Studiul a fost realizat prin monitorizarea a 162 de pacienţi pozitivi cu Sars-CoV-2, 67% bărbaţi cu o vârstă medie de 63 de ani, care s-au prezentat la Urgenţe în primul val al epidemiei în Italia. În total, 57% dintre bolnavii de Covid-19 prezentau şi o altă patologie la momentul diagnosticului. Cele mai întâlnite au fost hipertensiunea şi diabetul.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Reabilitarea școlilor, o necesitate – MozaiQub

Aproximativ 15% dintre școlile din România funcționează în două schimburi, iar un procent mic chiar în trei schimburi, și peste 90% dintre ele necesită renovare, potrivit datelor Ministerului Educației.

Actualitate

Restricții eliminate la Aeroportul Internaţional Timișoara – VOX

Aeroportul Internaţional Timişoara „Traian Vuia” a anunţat că se ridică restricţiile referitoare la lichidele din bagajele de mână, aerosoli şi geluri care depăşesc 100 mililitri, iar astfel controlul de securitate devine mult mai rapid şi mai simplu.

Actualitate

Cine beneficiază de pachete cu alimente? – VOX

Primăria Timișoara anunță că din această lună se distribuie din nou pachete cu produse alimentare în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate.

Actualitate

Lipsa locuințelor, o problemă majoră – MozaiQub

Tinerețea este o etapă în care se câștigă statutul de adult, statut echivalent cu ideea de încadrare profesională și cu cea de întemeiere a propriei familii.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru