Caniculă în vestul țării

Dată

România se confruntă cu un val de caniculă, marcat de un puternic disconfort termic. Joi și vineri, în judeţele Caraş-Severin, Timiş, Arad va fi cod roșu de caniculă cu temperaturi cuprinse între 39 și 41 de grade, iar în timpul nopții temperaturile nu vor coborî sub 20-24 de grade. De asemenea, joi și vineri, Oltenia se va afla sub avertizare de cod portocaliu. Administrația Națională de Meteorologie precizează că în zonele montane și pe arii restrânse, mai ales după-amiaza și seara, vor mai fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se vor manifesta prin averse, descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. În județele Timiș și Arad au fost deschise puncte de prim ajutor, în care oamenii pot bea apă, pot sta la răcoare și să fie asistați de un cadru medical. În Timișoara, punctele de prim ajutor se găsesc la Poșta Mare din Timișoara, la Opera Română și la Oficiul Poștal nr. 5, din Piața Iosefin. La Lugoj, punctul este stabilit la Casa de Cultură a Sindicatelor. În Arad, oamenii pot merge la intrarea în Palatul Administrativ și în fața Catedralei Ortodoxe de la Podgoria în intervalul orar 12:00-17:00. Medicii cer supravegherea atentă a copiilor, să nu fie lăsaţi în spaţii care nu sunt bine aerisite, să nu stea în soare, iar plimbările şi joaca să fie dimineaţa şi după ora 18:00. Se recomandă hidratare constantă, fără a aştepta apariţia senzaţiei de sete și o alimentaţie uşoară potrivită vârstei. Persoanele cu afecţiuni cardiace şi cele aflate sub tratament medical ar trebui să evite deplasarea prin soare, mai ales între orele 11:00-18:00 şi să păstreze legătura cu medicii de familie.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Pericolele gripei aviare și ale pestei porcine – MozaiQub

Cazurile de gripă aviară au înregistrat o creștere explozivă încă de la începutul anului 2023, răspândindu-se în tot mai multe colțuri ale globului.

Actualitate

Timișoara 2023 – QubArena

Despre ce evenimente vom avea în Timișoara anul acesta, dar și răspunsuri la multe dintre întrebările legate de Deschiderea oficială a TM2023, aflăm în această …

Actualitate

Vrem un oraș curat în care se respectă legile! – MozaiQub

Terenul viran din spatele pieței Mehala din Timișoara, folosită ilegal de câțiva ani ca rampă de gunoi și ca pășune de câteva sute de oi, trezește instituțiile abilitate să aplice legea și să protejeze timișorenii.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru