Caniculă în vestul țării

Dată

România se confruntă cu un val de caniculă, marcat de un puternic disconfort termic. Joi și vineri, în judeţele Caraş-Severin, Timiş, Arad va fi cod roșu de caniculă cu temperaturi cuprinse între 39 și 41 de grade, iar în timpul nopții temperaturile nu vor coborî sub 20-24 de grade. De asemenea, joi și vineri, Oltenia se va afla sub avertizare de cod portocaliu. Administrația Națională de Meteorologie precizează că în zonele montane și pe arii restrânse, mai ales după-amiaza și seara, vor mai fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se vor manifesta prin averse, descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. În județele Timiș și Arad au fost deschise puncte de prim ajutor, în care oamenii pot bea apă, pot sta la răcoare și să fie asistați de un cadru medical. În Timișoara, punctele de prim ajutor se găsesc la Poșta Mare din Timișoara, la Opera Română și la Oficiul Poștal nr. 5, din Piața Iosefin. La Lugoj, punctul este stabilit la Casa de Cultură a Sindicatelor. În Arad, oamenii pot merge la intrarea în Palatul Administrativ și în fața Catedralei Ortodoxe de la Podgoria în intervalul orar 12:00-17:00. Medicii cer supravegherea atentă a copiilor, să nu fie lăsaţi în spaţii care nu sunt bine aerisite, să nu stea în soare, iar plimbările şi joaca să fie dimineaţa şi după ora 18:00. Se recomandă hidratare constantă, fără a aştepta apariţia senzaţiei de sete și o alimentaţie uşoară potrivită vârstei. Persoanele cu afecţiuni cardiace şi cele aflate sub tratament medical ar trebui să evite deplasarea prin soare, mai ales între orele 11:00-18:00 şi să păstreze legătura cu medicii de familie.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Tulburările gastrointestinale: cauze, manifestări, tratament – Reţeta Compensată

Stresul, alimentația nesănătoasă și stilul de viață dezechilibrat pot duce la apariția afecțiunilor gastrointestinale. Acestea sunt destul de frecvent întâlnite și relativ ușor de tratat, asta doar dacă sunt diagnosticate la timp.
Care sunt simptomele afecțiunilor gastrointestinale de ce apar aceste boli și mai ales de ce este atât important să vii la un consult de specialitate, înainte să apară complicațiile, ne spune Doctorul Răzvan Diaconescu – medic primar gastroenterolog, în emisiunea Rețeta Compensată.

Actualitate

Ziua Porţilor Deschise la grădiniţa PP14 – MozaiQub

Grădiniţa cu program prelungit nr. 14 din Timişoara şi-a deschis astăzi porţile şi a invitat părinții și copiii să ia parte la activităţile de învăţare şi joacă ale celor mici în cadrul evenimentului Ziua Porților Deschise.

Actualitate

Medicament pentru autism şi schizofrenie – MozaiQub

Cercetătorii israelieni de la Universitatea din Tel Aviv au identificat un mecanism împărtăşit de mutaţii prezente în genele ADNP şi SHANK3 care cauzează autism, schizofrenie şi alte afecţiuni.

Actualitate

Decizii istorice ale României – VOX

Guvernul aprobă actul normativ în baza căruia va întreprinde demersurile necesare pentru retragerea României din Banca Internaţională de Cooperare Economică.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru