Când mergem la farmacie?

Dată

Aproape trei sferturi dintre români merg în farmacii cel puţin o dată pe lună, iar gradul de satisfacţie al populaţiei faţă de serviciile oferite de farmacii este unul ridicat. Aproape 45% dintre oameni îşi estimează starea de sănătate ca fiind bună, 30% dintre ei sunt în evidenţă cu o boală cronică şi peste 56% cumpără medicamente necompensate. Referitor la vaccinarea în farmacii, aproximativ o treime din oameni au spus că s-au imunizat anti-gripal în ultimii ani dinaintea pandemiei de Covid-19, iar aproape jumătate ar plăti pentru administrarea unui ser de personalul specializat din farmacii. Satisfacţia faţă de serviciile primite în farmacii este determinată de caracteristicile farmaciei, atitudinea farmacistului, timpul acordat pacientului, claritatea cu care a fost prezentată informaţia, costul medicamentelor şi starea de sănătate. Interacţiunea dintre pacient și farmacist este una de calitate, politeţe ori respect. Din perspectiva pacienţilor, cele mai utile noi servicii sunt considerate a fi testele pentru afecţiuni cardiovasculare, urmate de testele rapide pentru depistarea unor infecţii – SARS-CoV-2, gripa sezonieră, hepatita B şi C ori determinarea glicemiei.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Jurnalul Qub – 26 iulie 2021

Titlurile zilei: Pandemia la zi, Cetățenia română obținută prin mijloace electronice, Cât au lucrat românii în pandemie, Cardul de sănătate european, pentru călătorii, Un nou val de caniculă va cuprinde România.

MozaiQub

Povești din spatele orașelor – MozaiQub

După călătoria sa în Novi Sad și Rijeka, expoziția „Stories Behind Cities” își încheie drumul luna aceasta în al treilea oraș Capitală Europeană a Culturii – Timișoara.

Legislație & Ordine & Apărare

Cetățenia română obținută prin mijloace electronice

Persoanele care vor să obțină sau să redobândească cetățenia română pot depune solicitările de acordare a acesteia și prin mijloace electronice.

Informații Utile

Energia implicării

Qub TV – Energia implicării!

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru