Atenție la căpușe!

Dată

Tot mai mulți timișeni ajung la spital din cauza mușcăturilor de căpușe. Prin mușcătura căpușelor, în sânge, poate fi transmisă o bacterie ce produce boala Lyme. În cazul în care căpușa este depistată după câteva zile, este necesar un consult medical. Dacă scoatem căpușa acasă este foarte important să o îndepărtăm fără să-i rupem capul, deoarece există riscul ca acesta să poată transmite în continuare bacteria ce cauzează boală Lyme. Medicii recomandă ca de câte ori mergem la iarbă verde să ne așezăm pe o pătură, nu direct pe iarbă, să purtăm pantaloni lungi și să folosim spray-uri anticăpușe.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

MozaiQub

Cum încep cursurile la USAMVB Timișoara și la Universitatea din Craiova? – MozaiQub

Situaţia începerii anului universitar pentru studenţii Universităţii din Craiova rămâne, încă, una neclară, deciziile de organizare şi desfăşurare a cursurilor urmând a fi discutate pe parcursul zilei de astăzi, într-o şedinţă a conducerii

MozaiQub

Cum încep cursurile la Universitatea de Vest Timișoara? – MozaiQub

Universitatea de Vest din Timișoara îi așteaptă pe studenți în noul an universitar de luni, 27 septembrie. Pentru studenții din cadrul facultăților de la Universitatea de Vest cursurile încep diferit. Unii dintre ei vor merge fizic la cursuri, alții le vor susține online.

MozaiQub

Cum încep cursurile la Universitatea Politehinica Timișoara? – MozaiQub

Universitatea Politehnica Timișoara își deschide porțile pentru studenți luni, 27 septembrie. Creșterea numărului de cazuri la nivelul Timișoarei și noile restricții impuse de autorități i-a făcut pe studenți să se întrebe cum va începe noul an universitar.

Actualitate

Jurnalul Qub – 24 septembrie 2021

Titlurile zilei: Pandemia la zi, Angajații nevaccinați, testați la trei zile, Timișoara într-un program de guvernare participativă, Studenții timișoreni pot primi finanțări pentru deschiderea afacerilor

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru