Atenție la apa pe care o bem!

Dată

Apa dintr-o sticlă de plastic care s-a încălzit la soare conține substanțe cancerigene, eliberate de plasticul supus căldurii, avertizează medicii.
Apa băută în aceste zile de caniculă dintr-o sticlă de plastic care a fost mai întâi încălzită de soarele puternic ne va face mult mai mult rău decât bine, chiar dacă între timp a fost răcită la frigider.
Trebuie ținut cont însă și de faptul că plasticul înghețat este la fel de nociv ca cel încălzit. Sticla pusă la congelator va elibera în apa înghețată dioxină, o substanță foarte toxică, care cauzează cancer. Sticlele de plastic cu apă nu trebuie ținute nici în căldura soarelui, dar nici congelate. În ambele situații sticlele vor elibera în apă substanțe cancerigene. Pentru a evita aceste lucruri se recomandă folosirea unei sticle de apă reutilizabile, pe care o putem umple cu apă direct de acasă.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Tulburările gastrointestinale: cauze, manifestări, tratament – Reţeta Compensată

Stresul, alimentația nesănătoasă și stilul de viață dezechilibrat pot duce la apariția afecțiunilor gastrointestinale. Acestea sunt destul de frecvent întâlnite și relativ ușor de tratat, asta doar dacă sunt diagnosticate la timp.
Care sunt simptomele afecțiunilor gastrointestinale de ce apar aceste boli și mai ales de ce este atât important să vii la un consult de specialitate, înainte să apară complicațiile, ne spune Doctorul Răzvan Diaconescu – medic primar gastroenterolog, în emisiunea Rețeta Compensată.

Actualitate

Ziua Porţilor Deschise la grădiniţa PP14 – MozaiQub

Grădiniţa cu program prelungit nr. 14 din Timişoara şi-a deschis astăzi porţile şi a invitat părinții și copiii să ia parte la activităţile de învăţare şi joacă ale celor mici în cadrul evenimentului Ziua Porților Deschise.

Actualitate

Medicament pentru autism şi schizofrenie – MozaiQub

Cercetătorii israelieni de la Universitatea din Tel Aviv au identificat un mecanism împărtăşit de mutaţii prezente în genele ADNP şi SHANK3 care cauzează autism, schizofrenie şi alte afecţiuni.

Actualitate

Decizii istorice ale României – VOX

Guvernul aprobă actul normativ în baza căruia va întreprinde demersurile necesare pentru retragerea României din Banca Internaţională de Cooperare Economică.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru