Atenție la apa pe care o bem!

Dată

Apa dintr-o sticlă de plastic care s-a încălzit la soare conține substanțe cancerigene, eliberate de plasticul supus căldurii, avertizează medicii.
Apa băută în aceste zile de caniculă dintr-o sticlă de plastic care a fost mai întâi încălzită de soarele puternic ne va face mult mai mult rău decât bine, chiar dacă între timp a fost răcită la frigider.
Trebuie ținut cont însă și de faptul că plasticul înghețat este la fel de nociv ca cel încălzit. Sticla pusă la congelator va elibera în apa înghețată dioxină, o substanță foarte toxică, care cauzează cancer. Sticlele de plastic cu apă nu trebuie ținute nici în căldura soarelui, dar nici congelate. În ambele situații sticlele vor elibera în apă substanțe cancerigene. Pentru a evita aceste lucruri se recomandă folosirea unei sticle de apă reutilizabile, pe care o putem umple cu apă direct de acasă.

DISTRIBUIE

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Actualitate

84% dintre români nu au absolvit studii superioare

84% dintre romani nu au absolvit studii superioare. Tinerii fara facultate risca sa nu isi mai gaseasca locuri de munca bine platite.
Actualitate

Aproape 1.200 carduri europene pentru dizabilitate au fost emise în acest an – VoxQUB

Aproape 1.200 carduri europene pentru dizabilitate au fost emise în acest an iar alte aproximativ 4.100 de cereri sunt în curs de procesare, informează Ministerul ...
Actualitate

Aproape 90% dintre hunedoreni sunt racordați la sistemele de apă și canalizare

În ceea ce privește starea infrastructurii de canalizare și epurare a apelor uzate în județul Hunedoara, conform raportului recent publicat de Ministerul Dezvoltării, se observă ...
Actualitate

Ultimul opincar din Banat – Turist în Banat

În această ediție vorbim despre pasiunea pentru meșteșuguri și tradiții populare.

Alte
știri