Arenele sportive deschise – Știrile Qub

Dată

Arenele sportive vor fi deschise în procent de 25% spectatorilor vaccinaţi sau testaţi negativ împotriva coronavirusului, de astăzi, 20 mai, a anunțat Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak. El a explicat că pentru competiţiile în aer liber, organizatorii nu trebuie să trimită solicitări scrise către Ministerul Tineretului și Sportului sau către Ministerul Sănătăţii. Această condiţie se va aplica organizatorilor care doresc să permită accesul spectatorilor la competiţii în săli de sport. Ordinul comun al celor două ministere prevede și eliminarea condiţiei testării sportivilor care sunt vaccinaţi anti-covid. Organizatorul evenimentului sportiv are obligaţia de a marca spaţiile unde spectatorii se pot aşeza, pentru a putea respecta o distanţă minimă de 1,5 metri între persoane. Purtarea măştii de protecţie este obligatorie pe toată durata participării la evenimentul sportiv. În cazul tribunelor, pe fiecare rând, un scaun ocupat trebuie să fie urmat de 3 scaune libere. Spectatorii vor avea obligaţia de a nu părăsi locul alocat, pentru că vor fi invitaţi să părăsească locația. Accesul la evenimentele sportive în spaţii închise sau accesul spectatorilor într-o proporţie mai mare de 25% din capacitatea tribunelor în cazul evenimentelor sportive în aer liber se face numai cu titlu excepţional, de eveniment pilot. Cristian Ghiță, subsecretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului a subliniat că finala Cupei României de sâmbătă ar putea fi unul dintre primele meciuri cu fani, dacă nu chiar primul după mai bine de un an de pandemie.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

MozaiQub

Cum încep cursurile la USAMVB Timișoara și la Universitatea din Craiova? – MozaiQub

Situaţia începerii anului universitar pentru studenţii Universităţii din Craiova rămâne, încă, una neclară, deciziile de organizare şi desfăşurare a cursurilor urmând a fi discutate pe parcursul zilei de astăzi, într-o şedinţă a conducerii

MozaiQub

Cum încep cursurile la Universitatea de Vest Timișoara? – MozaiQub

Universitatea de Vest din Timișoara îi așteaptă pe studenți în noul an universitar de luni, 27 septembrie. Pentru studenții din cadrul facultăților de la Universitatea de Vest cursurile încep diferit. Unii dintre ei vor merge fizic la cursuri, alții le vor susține online.

MozaiQub

Cum încep cursurile la Universitatea Politehinica Timișoara? – MozaiQub

Universitatea Politehnica Timișoara își deschide porțile pentru studenți luni, 27 septembrie. Creșterea numărului de cazuri la nivelul Timișoarei și noile restricții impuse de autorități i-a făcut pe studenți să se întrebe cum va începe noul an universitar.

Actualitate

Jurnalul Qub – 24 septembrie 2021

Titlurile zilei: Pandemia la zi, Angajații nevaccinați, testați la trei zile, Timișoara într-un program de guvernare participativă, Studenții timișoreni pot primi finanțări pentru deschiderea afacerilor

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru