Accesul la tratamente îngreunat

Dată

Accesul la sănătate a fost un lux pe care multi pacienți cu diferite afecțiuni nu și l-au permis. Numărul de internări a scăzut la jumătate față de anul 2019. Casa de Sănătate cere reorganizarea mai rapidă a spitalelor și vrea schimbarea finanțării pentru ca pacienții cu diferite patologii să aibă acces la internări și tratament. Unii nu au avut acces la servicii, alții s-au temut să nu se infecteze cu SARS-CoV-2 ori nu au avut bani și pentru testele PCR la internare. Potrivit raportărilor oficiale făcute către Casa Națională de Asigurări de Săntăte, în 2019 înainte de pandemie, au fost peste 3 milioane de internări în spitale. În 2020, cifra a ajuns la mai mult de 2 milioane. Managerii sunt obligați să facă reorganizări pentru ca pacienții să nu fie refuzați. Potrivit datelor de la Casa de Sănătate, din aproximativ 200 spitale care îngrijeau și pacienți cu Covid-19, peste 170 au cerut aprobare să crească numărul de paturi pentru pacienții cu alte boli decât Covid.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Jurnalul Qub – 26 noiembrie 2021

Titlurile zilei: Echipamente medicale pentru Spitalul Județean din Târgu Jiu, 29 noiembrie, zi liberă, Timișorenii, așteptați la Târgul de Crăciun.

QubArena

Despre povețe și cum ne raportăm la ele – QubArena

Despre solidaritate și implicare, despre importanța rugăciunii și cum să facem față vremurilor grele în care trăim, discutăm în această ediție QubArena Alături de Protopopul Protopopiatului Ortodox Timișoara, Părintele Zaharia Pereș.

MozaiQub

Ziua Clinicii Universitare Bega – MozaiQub

Maternitatea Bega din Timișoara a primit binecuvântarea Înalt Preasfințitului Ioan Mitropolitul Banatului.

Transporturi & Turism

Termen de valabilitate al pașaportului de vaccinare

Uniunea Europeană recomandă un termen de expirare de 9 luni a pașaportului de vaccinare, pentru toți cei care vor să călătorească în țările membre.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru