A crescut numărul deceselor

Dată

Numărul deceselor a crescut cu peste 3.500 în luna mai a acestui an față de aceeași lună a anului trecut. Anul acesta, în luna mai, au murit aproape 25.000 de persoane. Aproape jumătate dintre acestea au murit din cauza unui infarct sau accident vascular cerebral. A doua cea mai întâlnită cauză de deces a românilor sunt tumorile. 3.875 de persoane au murit din această cauză. Afecțiunile respiratorii au produs aproximativ același număr de victime. Numărul persoanelor decedate în luna mai este de două ori mai mare decât numărul noilor născuți, lucru care a dus la o scădere demografică majoră, arată date ale Institutului Național de Statistică.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Cum a ajuns Euroins la faliment? – MozaiQub

Euroins este cea mai mare societate de asigurări RCA din România, dar și cea mai reclamată, dată în judecată și sancționată dintre ele.

Actualitate

Oamenii Naturii – QubArena

Faptele bune și energia pozitivă sunt cele care ne antrenează să clădim viitorul generațiilor viitoare. Un astfel de model este Iosif Martinescu, coordonatorul asociației Verde de Banat, invitatul Corinei Gluhovschi la QubArena din această seară.

Rata șomajului în vestul țării – MozaiQub

Rata şomajului în luna ianuarie 2023 a fost de 5,6%, valoare egală cu cea înregistrată în luna decembrie 2022, arată datele Institutului Național de Statistică.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru