Un nou pod pietonal peste Bega

Dată

Un nou pod pietonal peste Bega, în dreptul Universităţii de Vest, dar şi reabilitarea pasarelei Gelu-Crizantemelor, sunt cele două proiecte pe care Primăria Timișoara vrea să le demareze cu bani din Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.
Despre ambele proiecte se discută de câțiva ani la Timișoara. Pasarela Gelu-Crizantemelor are documentație pentru reabilitare din anul 2019, iar podul pietonal „Tunelul Luminii” a fost anunţat în luna octombrie 2020.
Modernizarea pasarelei de 46 metri lungime și 2,2 metri lățime, ar putea costa 12,6 milioane de lei, în timp ce podul cu două sensuri, cu „efect de tunel”, ar urma să aibă o lățime de aproape 7 metri și o lungime de 57 de metri, fiind prevăzut şi cu pistă de bicicletă pe mijloc, de 2,5 metri.
„Tunelul Luminii”, prezentat ca o analogie la actualul Pod de Fier din zona Iosefin, va fi construit aproape de Podul Mihai Viteazul și ar trebui să fie gata în 12 luni de la pornirea lucrărilor.
Proiectele trebuie să fie votate de Consiliul Local, iar mai apoi să fie aprobate şi cererile de finanţare.
Programul Național „Anghel Saligny” presupune investiții de 50 de miliarde de lei în comunitățile locale, pentru realizarea de drumuri, canalizări și infrastructură de gaze, fiind o continuare a Programelor Naţionale de Dezvoltare Locală.

sursă foto: www.tion.ro

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

De ce nu învățăm din greșeli? – QubArena

Am învățat ceva din pandemie? Despre informare și dezimformare, cu prof. univ. dr.Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie

Actualitate

Vămile – rolul și importanța lor – MozaiQub

Istoria vămii se remarcă din antichitate, când țările au început să își stabilească granițele și să perceapă taxe pe bunurile care treceau prin acestea.

Actualitate

Funcțiile sistemului osos și cele mai frecvente afecțiuni ale acestuia – Rețeta Compensată

Durerile articulare reprezintă o reală problemă pentru persoanele suferinde deoarece provoacă dureri intense la utilizarea articulației respective, le îngustează spectrul de activități provocând inclusiv stări anxioase sau depresive.

Actualitate

Veszprem a devenit prima Capitală Europeană a Culturii – MozaiQub

Primul dintre cele trei orașe europene care vor avea în acest an titlul de Capitală Europeană a Culturii, orașul Veszprem din Ungaria, a inaugurat oficial sărbătoarea culturală, cu câteva săptămâni înaintea Timișoarei.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru