Un nou pod pietonal peste Bega

Dată

Un nou pod pietonal peste Bega, în dreptul Universităţii de Vest, dar şi reabilitarea pasarelei Gelu-Crizantemelor, sunt cele două proiecte pe care Primăria Timișoara vrea să le demareze cu bani din Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.
Despre ambele proiecte se discută de câțiva ani la Timișoara. Pasarela Gelu-Crizantemelor are documentație pentru reabilitare din anul 2019, iar podul pietonal „Tunelul Luminii” a fost anunţat în luna octombrie 2020.
Modernizarea pasarelei de 46 metri lungime și 2,2 metri lățime, ar putea costa 12,6 milioane de lei, în timp ce podul cu două sensuri, cu „efect de tunel”, ar urma să aibă o lățime de aproape 7 metri și o lungime de 57 de metri, fiind prevăzut şi cu pistă de bicicletă pe mijloc, de 2,5 metri.
„Tunelul Luminii”, prezentat ca o analogie la actualul Pod de Fier din zona Iosefin, va fi construit aproape de Podul Mihai Viteazul și ar trebui să fie gata în 12 luni de la pornirea lucrărilor.
Proiectele trebuie să fie votate de Consiliul Local, iar mai apoi să fie aprobate şi cererile de finanţare.
Programul Național „Anghel Saligny” presupune investiții de 50 de miliarde de lei în comunitățile locale, pentru realizarea de drumuri, canalizări și infrastructură de gaze, fiind o continuare a Programelor Naţionale de Dezvoltare Locală.

sursă foto: www.tion.ro

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Ce nu știm despre Decembrie `89? – QubArena

Vorbim în această seară la QubArena, de la ora 19:00, cu cercetătorul Prof. Univ. Dr. Miodrag Milin și Prof. Dr. Adrian Kali.

Actualitate

Bujorul „floarea națională a României” – MozaiQub

Bujorul este declarat „floare naţională a României”, conform unui act normativ adoptat de Camera Deputaților.

Actualitate

Luna securității cibernetice – VOX

Octombrie este luna securității cibernetice, de 10 ani, la nivelul Uniunii Europene.

Actualitate

Îngrijirea corectă a pielii feței – MozaiQub

Ca să înțelegem tehnicile de ingrijire a pielii trebuie să cunoaștem structura și mecanismul de funcționare a acesteia.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru