Un nou pod pietonal peste Bega

Dată

Un nou pod pietonal peste Bega, în dreptul Universităţii de Vest, dar şi reabilitarea pasarelei Gelu-Crizantemelor, sunt cele două proiecte pe care Primăria Timișoara vrea să le demareze cu bani din Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.
Despre ambele proiecte se discută de câțiva ani la Timișoara. Pasarela Gelu-Crizantemelor are documentație pentru reabilitare din anul 2019, iar podul pietonal „Tunelul Luminii” a fost anunţat în luna octombrie 2020.
Modernizarea pasarelei de 46 metri lungime și 2,2 metri lățime, ar putea costa 12,6 milioane de lei, în timp ce podul cu două sensuri, cu „efect de tunel”, ar urma să aibă o lățime de aproape 7 metri și o lungime de 57 de metri, fiind prevăzut şi cu pistă de bicicletă pe mijloc, de 2,5 metri.
„Tunelul Luminii”, prezentat ca o analogie la actualul Pod de Fier din zona Iosefin, va fi construit aproape de Podul Mihai Viteazul și ar trebui să fie gata în 12 luni de la pornirea lucrărilor.
Proiectele trebuie să fie votate de Consiliul Local, iar mai apoi să fie aprobate şi cererile de finanţare.
Programul Național „Anghel Saligny” presupune investiții de 50 de miliarde de lei în comunitățile locale, pentru realizarea de drumuri, canalizări și infrastructură de gaze, fiind o continuare a Programelor Naţionale de Dezvoltare Locală.

sursă foto: www.tion.ro

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Jurnalul Qub – 26 noiembrie 2021

Titlurile zilei: Echipamente medicale pentru Spitalul Județean din Târgu Jiu, 29 noiembrie, zi liberă, Timișorenii, așteptați la Târgul de Crăciun.

QubArena

Despre povețe și cum ne raportăm la ele – QubArena

Despre solidaritate și implicare, despre importanța rugăciunii și cum să facem față vremurilor grele în care trăim, discutăm în această ediție QubArena Alături de Protopopul Protopopiatului Ortodox Timișoara, Părintele Zaharia Pereș.

MozaiQub

Ziua Clinicii Universitare Bega – MozaiQub

Maternitatea Bega din Timișoara a primit binecuvântarea Înalt Preasfințitului Ioan Mitropolitul Banatului.

Transporturi & Turism

Termen de valabilitate al pașaportului de vaccinare

Uniunea Europeană recomandă un termen de expirare de 9 luni a pașaportului de vaccinare, pentru toți cei care vor să călătorească în țările membre.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru