Turiștii vor putea parcurge Traseul Revoluției

Dată

Traseul Revoluției va cuprinde 9 locuri din Timișoara, în care se vor face intervenții de peste 4 milioane de euro. Proiectul vizează transformarea spațiului public în diferite puncte din oraș într-un mediu care să evoce momentele Revoluției din decembrie 1989. Cele 9 puncte semnificative pentru Revoluție, unde se vor face diferite intervenții urbanistice sunt: Piața Maria, Podul Traian, Piața Victoriei, Piața Libertății, Piața Sf. Gheorghe, Prefectura, Podul Decebal, Parcul Poporului și Cimitirul Eroilor. Cu ajutorul tehnologiilor de realitate augmentată și realitate virtuală, timișorenii și turiștii vor putea retrăi atmosfera acelor zile, transmit reprezentanții Primăriei Timișoara. De asemenea, se vor monta plăcuțe cu diferite inscripții, se va crea o aplicație dedicată turiștilor și vor fi digitalizate locațiile de pe traseu. Viitorul proiect va cuprinde și modernizarea unor pavaje pentru persoanele cu diferite probleme, prin iluminat public diferențiat, marcaj tactic și borduri la nivel cu carosabilul. Mobilierul urban și marcajele vizuale vor avea un concept unitar pentru toate locațiile. Contractul de proiectare este estimat la aproximativ 50.000 de euro. Lucrările de intervenție propriu-zise pentru viitorul Traseu al Revoluției ar putea costa 4,3 milioane de euro, transmit reprezentanții Primăriei, care caută o firmă pentru servicii de proiectare. Cu acest scop, s-a lansat o licitație în Sistemul de Achiziții Publice, iar firmele interesate își pot depune ofertele până în 8 februarie.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Deschiderea Timișoara 2023 – MozaiQub

Deschiderea oficială a programului Timişoara Capitală Culturală Europeană 2023, care are loc pe 17-19 februarie, este precedată de o diversitate de evenimente care invită publicul să intre în atmosfera de sărbătoare culturală.

Actualitate

Garda de la Timișoara – QubArena

Ceremonial de schimbare a gărzii la Timișoara.

Actualitate

Victimele traficului de persoane – MozaiQub

De mai bine de 15 ani, România este țara europeană cu cel mai mare număr de cetățeni UE victime ale traficului de persoane și cu grupări de infracționalitate organizată în continuă creștere, care acționează tot mai sofisticat, unele fiind conectate la rețele internaționale puternice

Actualitate

Ce strategie de promovare are Timișul? – QubArena

Promovarea și dezvoltarea turismului județului Timiș sunt priorități.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru