Timișoara, un șantier scump

Dată

În primele 9 luni ale anului, Societatea de Drumuri Municipale a decontat lucrări de aproape 24 de milioane de lei pentru reparațiile străzilor și trotuarelor din Timișoara. Este mai mult de jumătate din suma plătită de primărie pentru toate lucrările de acest fel din 2020. Anul trecut, pentru 295.000 mp au fost nevoie de 42,4 milioane de lei. În primele 9 luni din 2021, primăria a plătit 23,7 milioane de lei pentru doar 150.000 mp.
Edilul a transmis că în zona școlilor au fost făcute treceri de pietoni supraînălțate, pe Loga, Eminescu și Aluniș, iar astfel de amenajări vor mai fi făcute și în alte zone. Lucrări ar fi trebuit să aibă loc și în fața Catedralei Mitropolitane, dar șantierul de acolo ar fi început fără autorizație și nu a putut fi finalizat. Terenul nu este domeniu public, iar primăria a dat 240.000 de euro cultului ortodox pentru a se ocupa de reparațiile din fața Catedralei. Pentru trotuarul de la Spitalul Militar s-au folosit dale de piatră naturală, iar viceprimarul Ruben Lațcău a transmis că au fost amenajate mai multe alveole largi, de 4 metri pătrați, unde încurând vor fi plantați arbori.
Proiecte de modernizare sunt și pentru viitor. Primăria și-a propus reabilitarea a cinci străzi din zona Calea Aradului. Costul lucrărilor s-ar ridica la aproape 8,5 milioane de euro. Consilierii locali vor aproba în curând studiul de fezabilitate pentru care există contract de doi ani, însă, până la deschiderea șantierului, mai avem de așteptat.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Ce nu știm despre Decembrie `89? – QubArena

Vorbim în această seară la QubArena, de la ora 19:00, cu cercetătorul Prof. Univ. Dr. Miodrag Milin și Prof. Dr. Adrian Kali.

Actualitate

Bujorul „floarea națională a României” – MozaiQub

Bujorul este declarat „floare naţională a României”, conform unui act normativ adoptat de Camera Deputaților.

Actualitate

Luna securității cibernetice – VOX

Octombrie este luna securității cibernetice, de 10 ani, la nivelul Uniunii Europene.

Actualitate

Îngrijirea corectă a pielii feței – MozaiQub

Ca să înțelegem tehnicile de ingrijire a pielii trebuie să cunoaștem structura și mecanismul de funcționare a acesteia.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru