Schimbarea taxelor în domeniul urbanismului

Dată

Taxele din domeniul urbanismului vor crește și vor fi introduse altele noi, conform propunerilor făcute de către Primăria Municipiului Timișoara.
Una dintre modificări vizează triplarea taxei pentru eliberarea sau prelungirea unui certificat de urbanism în regim de urgență. De asemenea, se dorește eliminarea taxei pentru eliberarea sau prelungirea unei autorizații de construire în regim de urgență.
Propunerile de majorări sunt aplicabile doar marilor dezvoltatori care derulează proiecte de milioane de euro. Arhitectul-șef al Timișoarei, Gabriel Almăjan, susține că modificările au apărut din dorința de a descuraja practica documentațiilor incomplete, care duce la consum de timp și la întârzierea emiterilor actelor.
Toate propunerile vor trebui să fie aprobate în Consiliul Local Timișoara, iar apoi vor fi valabile începând cu 1 ianuarie 2022.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Zilele Culturale Maghiare din Timișoara – Povești cu cântec

Cea de-a opta ediție a Zilelor Culturale Maghiare din Timișoara a avut parte de un program divers, care s-a întins pe o perioadă a cinci zile. Gala de deschidere a evenimentului organizat de Asociația Bastion-Varbastya a avut loc la Teatrul Național și a cuprins pe lângă discursurile de bun venit și spectacolul „Poruncile”.

Actualitate

Constantin Brâncuși , prezent și prin Teatru și Carte la TimCultura 2023 – VOX

Ediția a IV-a a SUNLIGHT THEATRE, festival de teatru și artele spectacolului, care a început în luna martie și se va termina în luna noiembrie, aduce un eveniment prezent prin teatru și carte despre Constantin Brâncuși, la Timișoara

Actualitate

România este anul acesta în top 5 țări din Europa cu cele mai multe zile fără școală – VOX

România, cu 120 de zile libere – vacanțe, sărbători, punți – în anul școlar 2023-2024, figurează și anul acesta în top 5 al țărilor europene cu cele mai multe zile de vacanță

Actualitate

Cea mai mare expoziție Constantin Brâncuși din ultimii 50 de ani în România, în premieră, la Timișoara – MozaiQub

Cea mai importantă expoziție dedicată sculptorului Constantin Brâncuși în ultima jumătate de secol, în România, se deschide publicului la Timișoara sâmbătă, 30 septembrie.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru