Renovarea clădirilor istorice

Dată

Timișoara își pregătește bijuteriile pentru anul 2023, atunci când va fi Capitală Culturală a Europei. În 2021, s-au făcut renovări, printre altele, la Spitalul Militar, Catedrala Sârbă, Banca de Scont, Palatul Emmer, Palatul Băncii Agrare, Opera, Liceul Teoretic Nikolaus Lenau, dar și Liceul Tehnologic ”Ion I. C. Brătianu”. Sunt numeroase imobile la care se intervine și se va lucra și în anul 2022. Printre acestea, Casa Armatei din Piața Libertății, Domul Romano-Catolic din Piața Unirii și clădirea fostei clinici de Dermatologie de pe Mărășești care va fi transformată în centru multicultural. Primăria Timișoara și Direcția Județeană pentru Cultură Timiș au întocmit un protocol de colaborare, în urma acestuia se vor face o serie de demersuri pentru protejarea patrimoniului aflat în proprietatea municipalității. În Timișoara se află peste 14.000 de clădiri istorice.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Colterm, o problemă fără soluții – QubArena

O nouă amendă primită de Colterm pune presiune pe bugetul Timișoarei. Dezbatem în această seară problemele fără sfârșit ale societății de termoficare cu economistul Cristian Amza, administrator special al Coltermului, avocata Roxana Iliescu, consilier local Pro România și economistul Dan Diaconu, consilier PNL.

Actualitate

Recensământul populației, 2022 – MozaiQub

Autoritățile au decis modificarea calendarului Recensământului Populației și Locuințelor din România. Astfel, perioada în care românii se pot autorecenza a fost prelungită până în 27 mai 2022, inclusiv.

Actualitate

Ce trebuie să facă gospodarii în luna mai – MozaiQub

Odată ajunşi în luna mai în grădină, marele gând care ne vine în minte este faptul că vara este pe drum. În umătorul material veţi afla cum să vă pregătiţi livada, grădina de legume sau cea de flori pentru lunile călduroase şi însorite.

Actualitate

Un nou și inovativ centru cultural la Timișoara – VOX

Timișoara va oferi mediului cultural, dar și celui universitar, o premieră, un loc unde artiștii și oamenii de știință să poată să lucreze împreună. Fosta cantină 1 MV al Universității Politehnica va deveni spațiu expozițional pentru artă modernă, dar și un loc unde se vor purta discuții din mediul academic.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru