Renovarea clădirilor istorice

Dată

Timișoara își pregătește bijuteriile pentru anul 2023, atunci când va fi Capitală Culturală a Europei. În 2021, s-au făcut renovări, printre altele, la Spitalul Militar, Catedrala Sârbă, Banca de Scont, Palatul Emmer, Palatul Băncii Agrare, Opera, Liceul Teoretic Nikolaus Lenau, dar și Liceul Tehnologic ”Ion I. C. Brătianu”. Sunt numeroase imobile la care se intervine și se va lucra și în anul 2022. Printre acestea, Casa Armatei din Piața Libertății, Domul Romano-Catolic din Piața Unirii și clădirea fostei clinici de Dermatologie de pe Mărășești care va fi transformată în centru multicultural. Primăria Timișoara și Direcția Județeană pentru Cultură Timiș au întocmit un protocol de colaborare, în urma acestuia se vor face o serie de demersuri pentru protejarea patrimoniului aflat în proprietatea municipalității. În Timișoara se află peste 14.000 de clădiri istorice.

DISTRIBUIE

Producție

Studio

Transmisiuni

Actualitate

Blocaj în camerele de gardă – VoxQub

Unitățile de Primiri Urgențe sunt tot mai aglomerate, mai ales noaptea, din cauza valului de pacienți care se prezintă cu probleme ce ar putea fi ...
Actualitate

Reformă cu forța – MozaiQub

Învățământul românesc traversează o perioadă de presiune continuă, marcată de schimbări impuse într-un ritm accelerat. Cadrele didactice sunt tot mai împinse spre limite, între norme ...
Actualitate

Stagii plătite la Comisia Europeană pentru absolvenții de licee tehnice – VoxQub

Din 2026, Comisia Europeană va extinde programul de stagii Blue Book și pentru absolvenții de licee tehnice, nu doar pentru cei cu studii superioare.
Actualitate

Amenzi mai mari pentru turiștii care hrănesc urșii pe Transfăgărășan – VoxQub

Ministerul Mediului anunță modificări legislative și măsuri mai dure pentru gestionarea incidentelor cu urși de pe Transfăgărășan.

Alte
știri