Noul regulament de parcare al Timișoarei

Dată

Noul regulament referitor la parcarea din Timișoara a fost finalizat și va intra vineri, 1 octombrie în dezbatere publică. Printre modificări se numără prelungirea intervalului de plată în zona centrală și abonamente pentru rezidenți. În zona centrală, nu se vor mai putea folosi abonamente. Parcarea se va plăti în funcție de ore, adică până la ora 20:00, nu până la ora 17:00 așa cum se plătește în prezent. În centrul Timișoarei, adică în zona verde sau 0, parcarea va costa 4 lei pe oră cu TVA inclus prin cardul bancar în aplicația Timpark sau 0,75 euro/oră + TVA. A crescut cu 50 de bani ora, însă doar la plata cu cardul.
Se va plăti un preț anume în prima oră și va crește începând cu a doua oră, cu a treia și cu a patra oră. Astfel, dacă în prima oră se va plăti 4 lei, în a doua oră se va plăti 5 lei, în a treia oră 6 lei, pentru în a patra oră să se plătească 7 lei.
O altă noutate este așa-numitul abonament rezident pentru un singur autovehicul pe persoană. Sistemul TimPark se va extinde, dar numai pe străzi pe care sunt amenajate sau marcate locuri de parcare. Vom avea o diferențiere și a locurilor de parcare sau staționare din sistem. Astfel, locurile de parcare albe vor fi destinate uzului general, iar cele verzi vor fi destinate rezidenților, dar vor fi și mixte. Pe cele marcate cu alb vor putea parca șoferii care au abonamente de parcare pe zone sau au plătit parcare prin SMS ori prin aplicație. În ceea ce privește abonamentele, vor exista 10 tipuri, cel mai scump fiind combinat pentru zonele 1, 2 și 3. În prezent, în Timișoara sunt amenajate peste 80.000 de locuri publice de parcare și staționare. La acestea se adaugă locurile de parcare în regim privat.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Rusaliile: Semnificație, tradiție și obiceiuri – MozaiQub

Pogorârea Duhului Sfânt sau Rusaliile este sărbătoarea creștină care comemorează pogorârea Sfântului Spirit asupra ucenicilor lui Hristos și se celebrează anual la 50 de zile după Înviere.

Actualitate

Primăria Timișoara lansează un nou concurs pentru ocuparea unor posturi vacante – VOX

Primăria Timișoara organizează un concurs de recrutare, cu proba scrisă în 4 iulie, pentru ocuparea pe durată nedeterminată a 7 funcții publice de execuție vacante din cadrul Aparatului de Specialitate al Primarului orașului.

Actualitate

Are nevoie jurnalismul de legislație proprie?

De ce avem nevoie de legi bune? Despre legea presei vorbesc la Dialogurile Qub, avocat Luminița Țundrea și Corina Gluhovschi, director QUBTV

Actualitate

S-a încheiat prima etapă a proiectului „Unitate în diversitate- basme românești și africane” – VOX

Cultura și educația sunt factori decisivi pentru dezvoltarea unei comunități, iar dialogul dintre cele două poate contribui la combaterea discriminării și creșterea coeziunii sociale.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru