Noul regulament de parcare al Timișoarei

Dată

Noul regulament referitor la parcarea din Timișoara a fost finalizat și va intra vineri, 1 octombrie în dezbatere publică. Printre modificări se numără prelungirea intervalului de plată în zona centrală și abonamente pentru rezidenți. În zona centrală, nu se vor mai putea folosi abonamente. Parcarea se va plăti în funcție de ore, adică până la ora 20:00, nu până la ora 17:00 așa cum se plătește în prezent. În centrul Timișoarei, adică în zona verde sau 0, parcarea va costa 4 lei pe oră cu TVA inclus prin cardul bancar în aplicația Timpark sau 0,75 euro/oră + TVA. A crescut cu 50 de bani ora, însă doar la plata cu cardul.
Se va plăti un preț anume în prima oră și va crește începând cu a doua oră, cu a treia și cu a patra oră. Astfel, dacă în prima oră se va plăti 4 lei, în a doua oră se va plăti 5 lei, în a treia oră 6 lei, pentru în a patra oră să se plătească 7 lei.
O altă noutate este așa-numitul abonament rezident pentru un singur autovehicul pe persoană. Sistemul TimPark se va extinde, dar numai pe străzi pe care sunt amenajate sau marcate locuri de parcare. Vom avea o diferențiere și a locurilor de parcare sau staționare din sistem. Astfel, locurile de parcare albe vor fi destinate uzului general, iar cele verzi vor fi destinate rezidenților, dar vor fi și mixte. Pe cele marcate cu alb vor putea parca șoferii care au abonamente de parcare pe zone sau au plătit parcare prin SMS ori prin aplicație. În ceea ce privește abonamentele, vor exista 10 tipuri, cel mai scump fiind combinat pentru zonele 1, 2 și 3. În prezent, în Timișoara sunt amenajate peste 80.000 de locuri publice de parcare și staționare. La acestea se adaugă locurile de parcare în regim privat.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

România nu a intrat în Spațiul Schengen – MozaiQub

România, care așteaptă intrarea în Schengen de 11 ani, nu intră în spațiul european de liberă circulație nici de această dată, deși a avut sprijinul a 26 de state membre ale UE.

Actualitate

Premiera filmului „Phoenix – Povestea”- MozaiQub

Premiera filmului „Phoenix – Povestea” a avut loc la Timișoara, la Cinema Victoria, în prezența unui public numeros.

Actualitate

Casa lui Moș Crăciun – VOX

Casa lui Moș Crăciun s-a deschis în Parcul Central din Dumbrăvița. Cu multă bucurie și emoție, copiii l-au întâmpinat pe Moș Crăciun și s-au bucurat de prezența lui.

Actualitate

Epilepsia- o boală, nu un stigmat – Rețeta Compensată

Epilepsia nu este o raritate în România. De altfel, statisticile arată că nici mai mult, nici mai puţin de jumătate de milion de români sunt afectaţi de această boală a creierului.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru