Noul regulament de parcare al Timișoarei

Dată

Noul regulament referitor la parcarea din Timișoara a fost finalizat și va intra vineri, 1 octombrie în dezbatere publică. Printre modificări se numără prelungirea intervalului de plată în zona centrală și abonamente pentru rezidenți. În zona centrală, nu se vor mai putea folosi abonamente. Parcarea se va plăti în funcție de ore, adică până la ora 20:00, nu până la ora 17:00 așa cum se plătește în prezent. În centrul Timișoarei, adică în zona verde sau 0, parcarea va costa 4 lei pe oră cu TVA inclus prin cardul bancar în aplicația Timpark sau 0,75 euro/oră + TVA. A crescut cu 50 de bani ora, însă doar la plata cu cardul.
Se va plăti un preț anume în prima oră și va crește începând cu a doua oră, cu a treia și cu a patra oră. Astfel, dacă în prima oră se va plăti 4 lei, în a doua oră se va plăti 5 lei, în a treia oră 6 lei, pentru în a patra oră să se plătească 7 lei.
O altă noutate este așa-numitul abonament rezident pentru un singur autovehicul pe persoană. Sistemul TimPark se va extinde, dar numai pe străzi pe care sunt amenajate sau marcate locuri de parcare. Vom avea o diferențiere și a locurilor de parcare sau staționare din sistem. Astfel, locurile de parcare albe vor fi destinate uzului general, iar cele verzi vor fi destinate rezidenților, dar vor fi și mixte. Pe cele marcate cu alb vor putea parca șoferii care au abonamente de parcare pe zone sau au plătit parcare prin SMS ori prin aplicație. În ceea ce privește abonamentele, vor exista 10 tipuri, cel mai scump fiind combinat pentru zonele 1, 2 și 3. În prezent, în Timișoara sunt amenajate peste 80.000 de locuri publice de parcare și staționare. La acestea se adaugă locurile de parcare în regim privat.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Traseu de drumeție la marginea Timișoarei – VOX

„Tărâmul aventurilor” a fost amenajat lângă Timișoara, cel mai mare traseu cu obstacole din țară, cu o lungime de peste 3.000 pași.

Actualitate

Venituri salariale pentru mamele în concediu de maternitate

Mamele aflate in concediu pentru creşterea copilului pot obţine venituri de natură salarială pe perioada concediului cu condiţia ca aceste venituri să nu depăşească 6250 de lei pe an, adica de 5 ori cuantumul minim al indemnizaţiei stabilit de legislaţia aplicabilă.

Actualitate

Centru medical la Dudeștii Vechi – VOX

La Dudeștii Vechi are loc astăzi deschiderea oficială a Centrului Medical din localitate, finanțat prin Programul național de dezvoltare locală.

Actualitate

Atenție la caniculă!

Măsurile pe care trebuie să le cunoască atât angajații cat si angajatorii crează conditii de muncă optime, încredere reciprocă, dar și respectarea legilor.
Munca în condiții de caniculă este unul dintre exemple supuse atenției de către Dr. Flavius Cioca, Specialist medicina muncii

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru