Nou regulament privind mansardarea blocurilor din Timișoara

Dată

În Timișoara nu se vor mai putea construi mansarde în blocuri fără lift și nici mai mari de 60% din suprafața ultimului etaj. Sunt doar câteva dintre prevederile noului regulament adoptat de consilierii locali marți.
Noile reglementari vin după ce, conform arhitectului Răzvan Negrișanu, care este și consilier local, regulamentul aprobat în 2007 nu este suficient de detaliat.
Acum, mansardarea blocurilor din Timișoara se va face respectându-se noile reguli, fiind obligatorii lifturile pentru persoanele cu dizabilități, locuri de parcare aferente fiecărui apartament, iar ferestrele nu vor mai fi de tip lucarnă. De asemenea, forma mansardei și golurile se vor proiecta în concordanță cu arhitectura întregului imobil, acoperișurile vor fi sub formă de triunghi, nu se mai admit acoperișuri cu secțiunea unui poligon cu laturi multiple.
Potrivit aleșilor locali, mansardele care se afla deja în lucru, indiferent de stadiu, nu vor fi afectate.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Jurnalul Qub – 24 septembrie 2021

Titlurile zilei: Pandemia la zi, Angajații nevaccinați, testați la trei zile, Timișoara într-un program de guvernare participativă, Studenții timișoreni pot primi finanțări pentru deschiderea afacerilor

MozaiQub

Cum încep cursurile la Universitatea Politehnica Timișoara? – MozaiQub

Universitatea Politehnica Timișoara își deschide porțile pentru studenți luni, 27 septembrie. Creșterea numărului de cazuri la nivelul Timișoarei și noile restricții impuse de autorități i-a făcut pe studenți să se întrebe cum va începe noul an universitar.

MozaiQub

Cum încep cursurile la UMF Timișoara? – MozaiQub

Universitatea de Medicină și Farmacie ,,Victor Babeș” din Timișoara a început să își desfășoare activitatea didactică luni, 20 septembrie, studenții trecând în decurs de o săptămână de la predarea exclusiv față în față la un mod de predare hibrid.

MozaiQub

Cum încep cursurile la Centrul Universitar UBB din Reșița? – MozaiQub

Ne aflăm pe ultima sută de metri. Centrul Universitar UBB din Reșița își așteaptă din nou studenții pentru un nou an universitar.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru