Nou regulament privind mansardarea blocurilor din Timișoara

Dată

În Timișoara nu se vor mai putea construi mansarde în blocuri fără lift și nici mai mari de 60% din suprafața ultimului etaj. Sunt doar câteva dintre prevederile noului regulament adoptat de consilierii locali marți.
Noile reglementari vin după ce, conform arhitectului Răzvan Negrișanu, care este și consilier local, regulamentul aprobat în 2007 nu este suficient de detaliat.
Acum, mansardarea blocurilor din Timișoara se va face respectându-se noile reguli, fiind obligatorii lifturile pentru persoanele cu dizabilități, locuri de parcare aferente fiecărui apartament, iar ferestrele nu vor mai fi de tip lucarnă. De asemenea, forma mansardei și golurile se vor proiecta în concordanță cu arhitectura întregului imobil, acoperișurile vor fi sub formă de triunghi, nu se mai admit acoperișuri cu secțiunea unui poligon cu laturi multiple.
Potrivit aleșilor locali, mansardele care se afla deja în lucru, indiferent de stadiu, nu vor fi afectate.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

De ce nu învățăm din greșeli? – QubArena

Am învățat ceva din pandemie? Despre informare și dezimformare, cu prof. univ. dr.Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie

Actualitate

Vămile – rolul și importanța lor – MozaiQub

Istoria vămii se remarcă din antichitate, când țările au început să își stabilească granițele și să perceapă taxe pe bunurile care treceau prin acestea.

Actualitate

Funcțiile sistemului osos și cele mai frecvente afecțiuni ale acestuia – Rețeta Compensată

Durerile articulare reprezintă o reală problemă pentru persoanele suferinde deoarece provoacă dureri intense la utilizarea articulației respective, le îngustează spectrul de activități provocând inclusiv stări anxioase sau depresive.

Actualitate

Veszprem a devenit prima Capitală Europeană a Culturii – MozaiQub

Primul dintre cele trei orașe europene care vor avea în acest an titlul de Capitală Europeană a Culturii, orașul Veszprem din Ungaria, a inaugurat oficial sărbătoarea culturală, cu câteva săptămâni înaintea Timișoarei.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru