Fără abonamente Timpark la Timișoara

Dată

De la începutul lunii decembrie, avem un nou serviciu de gestionare a parcărilor din Timișoara. Mai e nevoie de un regulament după care se va asigura administrarea zonelor de parcare și a abonamentelor, iar acesta e programat să fie aprobat la începutul anului 2022. Astfel, va exista o perioadă de tranziție de la vechiul Timpark la noul sistem, iar în ianuarie și februarie 2022, nu se va plăti parcarea în oraș, decât în zona verde din centrul Timișoarei. În decembrie, Consiliul Local a aprobat înființarea Serviciului Public pentru Administrarea Parcărilor din Timișoara. Acesta va avea 87 de angajați și va prelua Timpark de la Societatea de Drumuri Municipale. Înființarea Serviciului de Administrare a Parcărilor Publice vine după ea cu o majorare a tarifelor de parcare, dar și cu modificarea zonelor în care se aplică taxarea. Mai exact, în zona centrală nu se va mai putea parca în baza abonamentelor, ci doar plătind pentru fiecare oră, mai multe bulevarde și străzi vor intra, pentru prima dată, în zona de plată și vor fi înființate abonamente pentru parcarea rezidenților, adică în parcările din cartiere, între blocuri. Noile tarife vor fi supuse aprobării consilierilor locali într-o ședință din luna ianuarie, în care se va vota și noul regulament de parcare.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Zilele Culturale Maghiare din Timișoara – Povești cu cântec

Cea de-a opta ediție a Zilelor Culturale Maghiare din Timișoara a avut parte de un program divers, care s-a întins pe o perioadă a cinci zile. Gala de deschidere a evenimentului organizat de Asociația Bastion-Varbastya a avut loc la Teatrul Național și a cuprins pe lângă discursurile de bun venit și spectacolul „Poruncile”.

Actualitate

Constantin Brâncuși , prezent și prin Teatru și Carte la TimCultura 2023 – VOX

Ediția a IV-a a SUNLIGHT THEATRE, festival de teatru și artele spectacolului, care a început în luna martie și se va termina în luna noiembrie, aduce un eveniment prezent prin teatru și carte despre Constantin Brâncuși, la Timișoara

Actualitate

România este anul acesta în top 5 țări din Europa cu cele mai multe zile fără școală – VOX

România, cu 120 de zile libere – vacanțe, sărbători, punți – în anul școlar 2023-2024, figurează și anul acesta în top 5 al țărilor europene cu cele mai multe zile de vacanță

Actualitate

Cea mai mare expoziție Constantin Brâncuși din ultimii 50 de ani în România, în premieră, la Timișoara – MozaiQub

Cea mai importantă expoziție dedicată sculptorului Constantin Brâncuși în ultima jumătate de secol, în România, se deschide publicului la Timișoara sâmbătă, 30 septembrie.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru