E.ON oprește gazul pentru Colterm

Dată

Timișorenii vor rămâne în frig. La două zile după anunțarea insolvenței pentru Colterm, E.ON le va opri furnizarea cu gaz începând de luni, 25 octombrie.
Primăria Municipiului Timișoara a transmis că s-a ajung în această situație deși Primăria Timișoara a transferat către societatea de termoficare o sumă record de 132 de milioane de lei. Însă datoriile istorice, penalitățile, explozia prețului la energie și „întârzierea unor măsuri naționale” și-au spus cuvântul. Reprezentanții municipalității susțin că au făcut eforturi mari pentru a recâștiga credibilitatea creditorilor Colterm, plătind datoriile, dar „fără ajutorul din partea bugetului de stat, foarte multe orașe din țară, inclusiv Timișoara vor fi puse în imposibilitatea de a livra căldură și apă caldă în această iarnă”.
Societatea de termoficare nu poate funcționa doar pe cărbune, iar în acest moment stocul nu este suficient pentru această iarnă. Primarul a anunța zilele trecute că a cerut cărbune din rezerva de stat a guvernului, acest lucru fiind posibil doar prin ordonanță de urgență, care nu poate fi emisă de guvernul demis.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Descoperim oameni și fapte frumoase – QubArena

Oamenii cărora le pasă sunt lângă noi și ne propunem să îi descoperim și să vorbim cu si despre ei.

Actualitate

A X-a ediție a salonului de carte Bookfest Timișoara – MozaiQub

Cea de-a X-a ediție a Salonului de Carte Bookfest Timișoara a adus la Centrul Regional de Afaceri, cele mai bune cărți ale momentului.

Actualitate

Doliu în muzica populară. A murit artistul Tiberiu Ceia – VOX

Tiberiu Ceia, artistul care reprezenta cu mândrie Banatul, a murit la 29 martie, la vârsta de 82 de ani. Artistul a trăit toată viaţa cu drag de folclor și de scenă.

Actualitate

Când consultăm medicul alergolog? – Rețeta Compensată

Într-o lume în care stresul cotidian și poluarea se intersectează tot mai des cu sisteme imunitare din ce în ce mai slăbite, numărul persoanelor afectate de diverse tipuri de alergii se află într-o continuă creștere.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru