E.ON oprește gazul pentru Colterm

Dată

Timișorenii vor rămâne în frig. La două zile după anunțarea insolvenței pentru Colterm, E.ON le va opri furnizarea cu gaz începând de luni, 25 octombrie.
Primăria Municipiului Timișoara a transmis că s-a ajung în această situație deși Primăria Timișoara a transferat către societatea de termoficare o sumă record de 132 de milioane de lei. Însă datoriile istorice, penalitățile, explozia prețului la energie și „întârzierea unor măsuri naționale” și-au spus cuvântul. Reprezentanții municipalității susțin că au făcut eforturi mari pentru a recâștiga credibilitatea creditorilor Colterm, plătind datoriile, dar „fără ajutorul din partea bugetului de stat, foarte multe orașe din țară, inclusiv Timișoara vor fi puse în imposibilitatea de a livra căldură și apă caldă în această iarnă”.
Societatea de termoficare nu poate funcționa doar pe cărbune, iar în acest moment stocul nu este suficient pentru această iarnă. Primarul a anunța zilele trecute că a cerut cărbune din rezerva de stat a guvernului, acest lucru fiind posibil doar prin ordonanță de urgență, care nu poate fi emisă de guvernul demis.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Autostrada Lugoj-Deva, mai are de așteptat – VOX

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anuntatcă a încheiat, procesul de evaluare a ofertelor depuse pentru „Proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul major de investiții: Autostrada Lugoj –Deva, intre Margina și Holdea.

Actualitate

Epidemiile în istorie – Marea Ciumă – MozaiQub

De milenii, omenirea luptă cu un duşman invizibil. Alături de catastrofe naturale, foamete şi războaie, micile vietăţi microscopice au punctat în paginile de istorie, devastând teritorii întinse şi punând în pericol existenţa unor popoare

Actualitate

Noi reglementări pentru consumatori – VOX

ANPC a stabilit modalitățile de aducere la cunoștința consumatorilor a informațiilor referitoare la produsele finite sau mâncărurile preparate oferite spre comercializare consumatorului, pentru consumul pe loc sau la domiciliu, de către unitățile de restaurație colectivă.

Actualitate

Cum ne incalzim in siguranta iarna aceasta? – QubArena

Sezonul rece, lantul de scumpiri, intreruperile furnizarii de agent termic sunt factori determinanti pentru cautarea solutiilor mai putin costisitoare, dar de cele mai multe ori periculoase.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru