Deva, în topul transparenței bugetare

Dată

Studiul „Transparenţa bugetelor de municipii” arată că din peste 100 orașe analizate, doar jumătate și-au publicat proiectele de buget local în termenul legal. Timişoara este oraşul din România care stă cel mai bine la capitolul transparenţă bugetară. Nu departe se află și Deva. În schimb, Calafat este la coada clasamentului, alături de municipii ca Petroşani, Reşiţa sau Caransebeş. Criteriile în funcţie de care s-a realizat clasamentul includ publicarea proiectului de buget în termen, anunţul de dezbatere publicat pe site şi adoptarea bugetului în termenul legal. Punctajul maxim era de 10 puncte. În România, este obligatorie publicarea proiectului de buget şi anunţul referitor la dezbaterea publică a acestuia timp de 15 zile, conform legii. În perioada respectivă, cetăţenii pot să formuleze şi să transmită amendamente la propunerile primăriilor. De asemenea, există obligaţia adoptării bugetelor locale în termen de 45 de zile de la data publicării bugetului de stat în Monitorul Oficial.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Phoenix povestea – QubArena

Filmul Phoenix povestea are loc în 7 decembrie, la Cinema Victoria. Vorbim în această seară, de la ora 19:00, cu Nicolae Covaci, liderul formației Phoenix și Cristian Nema, regizor.

Actualitate

Diagnoza facială – QubConcept

Ce știm despre pielea noastră? De ce este important s aflăm starea de sănătate a pielii și ce produse să alegem pentru îngrijire, aflăm în această seară, la Qub Concept de la Simona Andronovici.

Actualitate

Epilepsia-o boală, nu un stigmat – Rețeta Compensată

Epilepsia este o boală misterioasă ale cărei cauze nu sunt complet elucidate.

Actualitate

Produs în Banat – QubArena

Preocuparea pentru binele comunității capătă încet, încet alte dimensiuni. Oamenii încep sa înțeleagă de ce este nevoie să ne implicăm , să cerem și să fim uniți. Vorbim despre toate acestea și despre mai multe la Qub Arena, cu Cătălin Tiuch, președintele GAL Timișoara.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru