Deva, în topul transparenței bugetare

Dată

Studiul „Transparenţa bugetelor de municipii” arată că din peste 100 orașe analizate, doar jumătate și-au publicat proiectele de buget local în termenul legal. Timişoara este oraşul din România care stă cel mai bine la capitolul transparenţă bugetară. Nu departe se află și Deva. În schimb, Calafat este la coada clasamentului, alături de municipii ca Petroşani, Reşiţa sau Caransebeş. Criteriile în funcţie de care s-a realizat clasamentul includ publicarea proiectului de buget în termen, anunţul de dezbatere publicat pe site şi adoptarea bugetului în termenul legal. Punctajul maxim era de 10 puncte. În România, este obligatorie publicarea proiectului de buget şi anunţul referitor la dezbaterea publică a acestuia timp de 15 zile, conform legii. În perioada respectivă, cetăţenii pot să formuleze şi să transmită amendamente la propunerile primăriilor. De asemenea, există obligaţia adoptării bugetelor locale în termen de 45 de zile de la data publicării bugetului de stat în Monitorul Oficial.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Oamenii Naturii – QubArena

Faptele bune și energia pozitivă sunt cele care ne antrenează să clădim viitorul generațiilor viitoare. Un astfel de model este Iosif Martinescu, coordonatorul asociației Verde de Banat, invitatul Corinei Gluhovschi la QubArena din această seară.

Rata șomajului în vestul țării – MozaiQub

Rata şomajului în luna ianuarie 2023 a fost de 5,6%, valoare egală cu cea înregistrată în luna decembrie 2022, arată datele Institutului Național de Statistică.

Actualitate

Timișoara își decide prioritățile – VOX

Campania de bugetare participativă „Timişoara decide!”, ediția 2023, a intrat în linie dreaptă.

Actualitate

Aparatură nouă pentru chirurgia cataractei, la Arad – VOX

Un nou aparat pentru chirurgia cataractei funcționează în cadrul Compartimentului de Oftalmologie, de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru