Deva, în topul transparenței bugetare

Dată

Studiul „Transparenţa bugetelor de municipii” arată că din peste 100 orașe analizate, doar jumătate și-au publicat proiectele de buget local în termenul legal. Timişoara este oraşul din România care stă cel mai bine la capitolul transparenţă bugetară. Nu departe se află și Deva. În schimb, Calafat este la coada clasamentului, alături de municipii ca Petroşani, Reşiţa sau Caransebeş. Criteriile în funcţie de care s-a realizat clasamentul includ publicarea proiectului de buget în termen, anunţul de dezbatere publicat pe site şi adoptarea bugetului în termenul legal. Punctajul maxim era de 10 puncte. În România, este obligatorie publicarea proiectului de buget şi anunţul referitor la dezbaterea publică a acestuia timp de 15 zile, conform legii. În perioada respectivă, cetăţenii pot să formuleze şi să transmită amendamente la propunerile primăriilor. De asemenea, există obligaţia adoptării bugetelor locale în termen de 45 de zile de la data publicării bugetului de stat în Monitorul Oficial.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Machu Picchu, povestea unui oraş pierdut – MozaiQub

În 24 iulie 1911, a fost redescoperit Machu Picchu, „oraşul pierdut al incaşilor”, de către arheologul american Hiram Bingham.

Actualitate

Ştefan Luchian: pictorul sufletului românesc – MozaiQub

Astăzi, 28 iunie, se împlinesc 106 de ani de la trecerea le cele veşnice a pictorului Ştefan Luchian, remarcabil reprezentant al artei moderne româneşti.

Actualitate

Seceta şi recolta din România – VOX

Seceta cauzată de temperaturile neobișnuit de mari afectează recolta din România.

Actualitate

Cele mai mici preţuri la carburanţi – VOX

La finalul acestei săptămâni, adică de la 1 iulie, se anunță ieftiniri ale carburanților. Executivul a anunțat un minus de 50 de bani atât la benzină, cât și la motorină, care ar urma să se aplice direct la pompă, cu toate acestea, preţul carburanţilor rămâne unul ridicat.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru