Bugetul Timișului pentru 2022

Dată

Consiliul Județean Timiș a întocmit bugetul pentru anul 2022, propunerea urmând să fie dezbătută și votată de consilieri. Instituția vrea să revitalizeze mai multe zone din Timișoara, să facă un parc creativ în apropierea orașului și o „pseudo-centură” pentru Lugoj. La bugetul participativ se acordă cu un milion de lei mai mult față de anul trecut. În perioada următoare sunt așteptate sugestii din partea oamenilor și partidelor. Instituția ar vrea să aloce sume mai mari pentru drumuri, sănătate, cultură și pentru bugetul participativ, care se dublează. Pentru infrastructura rutieră se vor aloca 131 de milioane de lei, iar în total pe mobilitate vor fi peste 137 de milioane de lei, unde sunt cuprinși bani și pentru Aerodromul Cioca, proiectul tram-train și navigabilitatea pe Bega până la sârbi.
Tot aici a fost cuprinsă și lărgirea la patru benzi a DN69 – Sânandrei, dar și construirea pistelor de biciclete la nivel județean. 2,6 milioane de lei au fost pregătiți pentru documentația drumului ce va lega Aeroportul Internațional Timișoara de A1.
De remarcat este un sistem de alertă valabil pe perioada ambroziei, pentru ca cetățenii să fie informați de valorile concentrației de polen. Pentru sănătate, bugetul propus este de 64 de milioane de lei, iar principalele investiții sunt la maternitatea Spitalului Județean și modernizarea secției Unității Primiri Urgențe.
Tot aici, aleșii locali vor să acorde bani pentru modernizarea fațadei și sistemului electric aparținând celui mai mare spital din vestul țării, Spitalul Județean Timișoara. 2 milioane lei merg și pentru reamenajarea Clinicii de Urologie și ATI Transplant Renal. Bani vor merge și către Centrul de recuperare „Speranța” și Liceul Teoretic special „Iris”, unde se desfășoară lucrări.
Consiliul Județean Timiș se va ocupa și de instituțiile culturale din oraș. Pentru Bastionul Theresia va aloca 3 milioane lei și la Muzeul de Artă și Muzeul Satului câte 700.000 lei pentru amenajarea spațiilor. La Conacul Mocioni, obiectiv turistic al județului, vor merge 5 milioane lei pentru realizarea documentației necesară refuncționalizării. Castelul Huniade are alocat 1 milion lei pentru proiectul tehnic de restaurare, iar 2,9 milioane lei merg pentru modernizarea sediului central al Bibliotecii Județene. Instituția vrea să restaureze biserica din Topla și alocă 250.000 lei pentru proiectul tehnic. Alte 785.000 de lei se alocă pentru bursele elevilor din învățământul special.
În bugetul pe anul acesta, la fel ca anul trecut, rămân cuprinse centrul de legume-fructe de la Tomnatic și bazinul de înot de la Jimbolia. În discuții este adus și stadionul care urmează să se construiască în locul lui „Dan Păltinișanu”, unde instituția oferă în acest an 100.000 lei pentru documentația de dezafectare.
Bugetul CJ Timiș pe 2021 s-a ridicat la 655 de milioane de lei, însă nu a fost prezentat un raport al execuției până acum. Multe proiecte de anul trecut vor continua anul acesta.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Colterm, o problemă fără soluții – QubArena

O nouă amendă primită de Colterm pune presiune pe bugetul Timișoarei. Dezbatem în această seară problemele fără sfârșit ale societății de termoficare cu economistul Cristian Amza, administrator special al Coltermului, avocata Roxana Iliescu, consilier local Pro România și economistul Dan Diaconu, consilier PNL.

Actualitate

Recensământul populației, 2022 – MozaiQub

Autoritățile au decis modificarea calendarului Recensământului Populației și Locuințelor din România. Astfel, perioada în care românii se pot autorecenza a fost prelungită până în 27 mai 2022, inclusiv.

Actualitate

Ce trebuie să facă gospodarii în luna mai – MozaiQub

Odată ajunşi în luna mai în grădină, marele gând care ne vine în minte este faptul că vara este pe drum. În umătorul material veţi afla cum să vă pregătiţi livada, grădina de legume sau cea de flori pentru lunile călduroase şi însorite.

Actualitate

Un nou și inovativ centru cultural la Timișoara – VOX

Timișoara va oferi mediului cultural, dar și celui universitar, o premieră, un loc unde artiștii și oamenii de știință să poată să lucreze împreună. Fosta cantină 1 MV al Universității Politehnica va deveni spațiu expozițional pentru artă modernă, dar și un loc unde se vor purta discuții din mediul academic.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru