Consiliul Județean Hunedoara a scos la licitație un contract de peste 14 milioane lei pentru execuția lucrărilor în cadrul obiectivului de investiții „Conservare, restaurare la Amfiteatrul din cadrul sitului arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa”.
Lucrările ce fac obiectul contractului sunt: lucrări de intervenție pentru punerea în siguranță a structurii principale precum rezidirea paramentelor în zonele în care acestea sunt prăbușite și dislocate, îndepărtarea tuturor materialelor friabile, integrarea lacunelor la paramentul zidurilor, eliminarea vegetației parazitare. De asemenea se vor face lucrări pentru restaurarea și conservarea construcției precum eliminarea materialelor neadecvate introduse cu prilejul intervențiilor anterioare pe bază de teste în sit, integrarea lacunelor în zidării, îndepărtarea crustelor saline de pe suprafața pietrei, controlul vegetației în apropierea vestigiilor arheologice și lucrări pentru punerea în valoare a construcției. Investiția este realizată cu bani europeni, prin Programul Operațional Regional. Data limită pentru depunerea ofertelor este 7 februarie 2022, iar termenul de finalizare a proiectului este 31 decembrie 2023.

Amfiteatrul de la Ulpia Traiana Sarmizegetusa, reabilitat
Dată
- 04.01.22
DISTRIBUIE
Facebook
WhatsApp
Linkedin
Twitter
Pinterest
Reddit
Telegram
Genetica medicală și bolile rare – Rețeta Compensată
februarie 1, 2023
Așa numitele “boli rare” sunt boli care afectează un mic număr de persoane şi apar probleme foarte specifice legate de raritatea lor.
Rețelele sociale și stima de sine – MozaiQub
februarie 1, 2023
Tehnologie Viteză. Rețele de socializare. Toate acestea sunt interconectate, iar tranziția între viața reală și socializarea virtuală s-a făcut într-un ritm accelerat.
Cum recuperăm adevărul Revoluției din Decembrie 1989? – QubArena
ianuarie 31, 2023
IRRD ar putea să devină inițiatorul scoaterii adevărului la suprafață despre Decembrie 1989.
Istoria capitalelor culturale – MozaiQub
ianuarie 31, 2023
Programul Capitala Culturala a Europei a apărut/ a fost înființat/ a luat naștere în 1985, când ministrul grec al culturii, Melina Mercouri, și ministrul francez al culturii, Jack Lang, au propus ideea de a desemna anual un oraș ca simbol cultural al Uniunii Europene.
Alte
știri
Abonează-te la newsletter-ul nostru
contact
- Strada 1 Decembrie nr.36, Timișoara
- +40 723 275 354
- qubtvt@qubtv.ro
- contact@qubtv.ro