Povești din spatele orașelor – MozaiQub

Dată

După călătoria sa în Novi Sad și Rijeka, expoziția „Stories Behind Cities” își încheie drumul luna aceasta în al treilea oraș Capitală Europeană a Culturii – Timișoara. Fundația Județeană pentru Tineret Timiș găzduiește, la Casa Tineretului, expoziția-rezultat a proiectului cu același nume, în care trei actori culturali au colectat povești și întâmplări autentice din comunitatea lor. Textele rezultate și organizate în câte un volum prezintă spații, evenimente, fenomene și personalități care au marcat aceste orașe și viața locuitorilor lor. Programul evenimentului a debutat cu un tur ghidat audio prin care participanții au descoperit Orașul ascuns. În acest episod din QubMozaic vă vom oferi un mic fragment din turul ghidat precum și accesul în primul rând la expoziția multimedia.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

MozaiQub

Astrologia, o (pseudo)ştiinţă – MozaiQub

Astrologia este o pseudoștiință conform căreia pozițiile relative ale obiectelor cerești ar putea oferi informații despre personalitatea, relațiile umane și alte probleme legate de viața umană.

MozaiQub

Cinematografia: de la origini la modernitate – MozaiQub

Istoria cinematografiei a început în Franța, în 28 decembrie 1895, dată recunoscută pentru că tocmai atunci a fost prezentat pentru prima dată un film, când Antoine Lumiére, din Lyon, a găzduit, la Paris, un show cu imagini în mișcare.

Vox

24 mai – Ziua limbii bulgare – VOX

La data de 24 mai este celebrată Ziua limbii bulgare. În această zi sunt sărbătoriţi Sfinţii Chiril şi Metodie, creatorii alfabetului chirilic, utilizat pentru scrierea în limba bulgară.

Actualitate

Parcul Copiilor din Timişoara – MozaiQub

Parcul Copiilor “Ion Creangă” din Timişoara este unul dintre cele mai mari şi cele mai frecventate parcuri, atât de cei mici, cât şi de părinţii acestora. Cu o istorie ce datează de aproximativ 160 de ani, parcul a trecut prin mai multe etape până să ajungă la forma la care este astăzi.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru