Vom avea pubele maro și albastre

Dată

Timișenii vor avea pubele maro și albastre pentru colectarea selectivă, pe lângă etichetele roșii și galbene. Pubelele de sortare albastre vor fi pentru hârtie și carton, iar cele maro pentru deșeuri biodegradabile. Până în prezent, pentru reciclare erau folosite pubelele negre și galbene. Cristian Moș, vice-președintele Consiliului Județean Timiș apreciază că tot procesul de reciclare este dezastruos, iar rolul autorităților este să investească în retehnologizare odată cu finalizarea planului de gestionare a deșeurilor. Scopul acestor initiative de reciclare este ca până în anul 2025, județul Timiș să ajungă la o reciclare de 50%, iar până în 2030 să ajungă la 60%. La dezbaterea pe tema reciclării au participat reprezentanți ai Consiliului Județean Timiș, ai Primăriei Timișoara, Colterm, Retim, Garda de Mediu și ai Apelor Române.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Oamenii Naturii – QubArena

Faptele bune și energia pozitivă sunt cele care ne antrenează să clădim viitorul generațiilor viitoare. Un astfel de model este Iosif Martinescu, coordonatorul asociației Verde de Banat, invitatul Corinei Gluhovschi la QubArena din această seară.

Rata șomajului în vestul țării – MozaiQub

Rata şomajului în luna ianuarie 2023 a fost de 5,6%, valoare egală cu cea înregistrată în luna decembrie 2022, arată datele Institutului Național de Statistică.

Actualitate

Timișoara își decide prioritățile – VOX

Campania de bugetare participativă „Timişoara decide!”, ediția 2023, a intrat în linie dreaptă.

Actualitate

Aparatură nouă pentru chirurgia cataractei, la Arad – VOX

Un nou aparat pentru chirurgia cataractei funcționează în cadrul Compartimentului de Oftalmologie, de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru