Vom avea pubele maro și albastre

Dată

Timișenii vor avea pubele maro și albastre pentru colectarea selectivă, pe lângă etichetele roșii și galbene. Pubelele de sortare albastre vor fi pentru hârtie și carton, iar cele maro pentru deșeuri biodegradabile. Până în prezent, pentru reciclare erau folosite pubelele negre și galbene. Cristian Moș, vice-președintele Consiliului Județean Timiș apreciază că tot procesul de reciclare este dezastruos, iar rolul autorităților este să investească în retehnologizare odată cu finalizarea planului de gestionare a deșeurilor. Scopul acestor initiative de reciclare este ca până în anul 2025, județul Timiș să ajungă la o reciclare de 50%, iar până în 2030 să ajungă la 60%. La dezbaterea pe tema reciclării au participat reprezentanți ai Consiliului Județean Timiș, ai Primăriei Timișoara, Colterm, Retim, Garda de Mediu și ai Apelor Române.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Reabilitarea școlilor, o necesitate – MozaiQub

Aproximativ 15% dintre școlile din România funcționează în două schimburi, iar un procent mic chiar în trei schimburi, și peste 90% dintre ele necesită renovare, potrivit datelor Ministerului Educației.

Actualitate

Restricții eliminate la Aeroportul Internaţional Timișoara – VOX

Aeroportul Internaţional Timişoara „Traian Vuia” a anunţat că se ridică restricţiile referitoare la lichidele din bagajele de mână, aerosoli şi geluri care depăşesc 100 mililitri, iar astfel controlul de securitate devine mult mai rapid şi mai simplu.

Actualitate

Cine beneficiază de pachete cu alimente? – VOX

Primăria Timișoara anunță că din această lună se distribuie din nou pachete cu produse alimentare în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate.

Actualitate

Lipsa locuințelor, o problemă majoră – MozaiQub

Tinerețea este o etapă în care se câștigă statutul de adult, statut echivalent cu ideea de încadrare profesională și cu cea de întemeiere a propriei familii.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru