Vom avea pubele maro și albastre

Dată

Timișenii vor avea pubele maro și albastre pentru colectarea selectivă, pe lângă etichetele roșii și galbene. Pubelele de sortare albastre vor fi pentru hârtie și carton, iar cele maro pentru deșeuri biodegradabile. Până în prezent, pentru reciclare erau folosite pubelele negre și galbene. Cristian Moș, vice-președintele Consiliului Județean Timiș apreciază că tot procesul de reciclare este dezastruos, iar rolul autorităților este să investească în retehnologizare odată cu finalizarea planului de gestionare a deșeurilor. Scopul acestor initiative de reciclare este ca până în anul 2025, județul Timiș să ajungă la o reciclare de 50%, iar până în 2030 să ajungă la 60%. La dezbaterea pe tema reciclării au participat reprezentanți ai Consiliului Județean Timiș, ai Primăriei Timișoara, Colterm, Retim, Garda de Mediu și ai Apelor Române.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Machu Picchu, povestea unui oraş pierdut – MozaiQub

În 24 iulie 1911, a fost redescoperit Machu Picchu, „oraşul pierdut al incaşilor”, de către arheologul american Hiram Bingham.

Actualitate

Ştefan Luchian: pictorul sufletului românesc – MozaiQub

Astăzi, 28 iunie, se împlinesc 106 de ani de la trecerea le cele veşnice a pictorului Ştefan Luchian, remarcabil reprezentant al artei moderne româneşti.

Actualitate

Seceta şi recolta din România – VOX

Seceta cauzată de temperaturile neobișnuit de mari afectează recolta din România.

Actualitate

Cele mai mici preţuri la carburanţi – VOX

La finalul acestei săptămâni, adică de la 1 iulie, se anunță ieftiniri ale carburanților. Executivul a anunțat un minus de 50 de bani atât la benzină, cât și la motorină, care ar urma să se aplice direct la pompă, cu toate acestea, preţul carburanţilor rămâne unul ridicat.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru