Reducerea plumbului din alimente

Dată

Plumbul poate cauza neurotoxicitate asupra dezvoltării copiilor mici și probleme cardiovasculare și nefrotoxicitate la adulți, este concluzia cercetărilor făcute de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor. Dacă plantele și animalele sunt supuse procesării alimentare, plumbul ajunge prin hrană în orgamismul uman. Comisia Europeană a a redus drastic nivelul maxim de plumb admis în diverse categorii de alimente precum organele comestibile, anumite alimente pentru sugari și copii de vârstă mică, sarea, ciupercile sălbatice ori vinul. De exemplu, potrivit noilor reglementări, nivelul maxim de plumb admis în lapte crud, lapte tratat termic și lapte destinat fabricării produselor pe bază de lapte este de 0,020 mg/kg. Pentru alimentele preparate pe bază de cereale și alimente pentru copii destinate sugarilor și copiilor de vârstă mică este tot 0,020 mg/kg. Pentru miere, 0,10 mg/kg, iar pentru carnea de bovine, ovine, porcine și păsări de curte cu excepția organelor 0,10 mg/kg.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Șoferii prinși sub influența drogurilor sau a alcoolului nu vor mai putea conduce – VOX

Șoferii prinși sub influența drogurilor sau a alcoolului nu vor mai putea conduce o perioadă de până la 10 ani, conform unui proiect de lege depus de parlamentarul Robert Cazanciuc.

Actualitate

Peste 4.000 permise de ședere, emise în județul Timiș – VOX

Aproximativ 4000 permise de ședere pentru diferite scopuri și peste 1200 de avize de angajare în muncă au fost emise de polițiștii de imigrări din Timiș în primele opt luni ale acestui an.

Actualitate

Produsele cosmetice – benefice sau nocive? – MozaiQub

În ziua de astăzi, machiajul este un element esențial în completarea ținutei de zi cu zi, fie că vorbim doar despre folosirea unui ruj discret, a unui rimel, până la nelipsita cremă de față sau deodorant sau parfum, însă multitudinea de produse disponibile de pe piață, poate îngreuna alegerile atunci când vine vorba despre alegerea unui produs în defavoarea altuia.

Actualitate

De vorbă cu Radu Almășan – Povești cu cântec

Pentru melomanii pasionați de muzica autohtonă, numele lui Radu Almășan este bine-cunoscut.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru