Plumbul poate cauza neurotoxicitate asupra dezvoltării copiilor mici și probleme cardiovasculare și nefrotoxicitate la adulți, este concluzia cercetărilor făcute de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor. Dacă plantele și animalele sunt supuse procesării alimentare, plumbul ajunge prin hrană în orgamismul uman. Comisia Europeană a a redus drastic nivelul maxim de plumb admis în diverse categorii de alimente precum organele comestibile, anumite alimente pentru sugari și copii de vârstă mică, sarea, ciupercile sălbatice ori vinul. De exemplu, potrivit noilor reglementări, nivelul maxim de plumb admis în lapte crud, lapte tratat termic și lapte destinat fabricării produselor pe bază de lapte este de 0,020 mg/kg. Pentru alimentele preparate pe bază de cereale și alimente pentru copii destinate sugarilor și copiilor de vârstă mică este tot 0,020 mg/kg. Pentru miere, 0,10 mg/kg, iar pentru carnea de bovine, ovine, porcine și păsări de curte cu excepția organelor 0,10 mg/kg.

Reducerea plumbului din alimente
Dată
- 11.08.21
DISTRIBUIE
Facebook
WhatsApp
Linkedin
Twitter
Pinterest
Reddit
Telegram
Ce ne-a învățat pandemia? – QubArena
mai 17, 2022
Despre nevoia de a păstra echilibrul în zona de prevenire a îmbolnăvirilor. Despre pandemie, vaccin și educație, dar și despre nevoia de a aplica politici de sănătate coerente, care să redea încrederea oamenilor în sistem.
Mașina de cusut Singer – MozaiQub
mai 17, 2022
Puține mărci au notorietatea afectivă asociată copilăriei așa cum o are Singer.
Fiecare picătură contează – MozaiQub
mai 17, 2022
Societatea continuă să consume din resursele naturale care se cuvin generațiilor viitoare și, mai ales, să risipească.
17 mai – Ziua internațională împotriva homofobiei şi Ziua mondială a telecomunicaţiilor – VOX
mai 17, 2022
Toți oamenii se nasc liberi și egali în demnitate și în drepturi.
Alte
știri
Abonează-te la newsletter-ul nostru
contact
- Strada 1 Decembrie nr.36, Timișoara
- +40 723 275 354
- qubtvt@qubtv.ro
- contact@qubtv.ro