Reducerea plumbului din alimente

Dată

Plumbul poate cauza neurotoxicitate asupra dezvoltării copiilor mici și probleme cardiovasculare și nefrotoxicitate la adulți, este concluzia cercetărilor făcute de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor. Dacă plantele și animalele sunt supuse procesării alimentare, plumbul ajunge prin hrană în orgamismul uman. Comisia Europeană a a redus drastic nivelul maxim de plumb admis în diverse categorii de alimente precum organele comestibile, anumite alimente pentru sugari și copii de vârstă mică, sarea, ciupercile sălbatice ori vinul. De exemplu, potrivit noilor reglementări, nivelul maxim de plumb admis în lapte crud, lapte tratat termic și lapte destinat fabricării produselor pe bază de lapte este de 0,020 mg/kg. Pentru alimentele preparate pe bază de cereale și alimente pentru copii destinate sugarilor și copiilor de vârstă mică este tot 0,020 mg/kg. Pentru miere, 0,10 mg/kg, iar pentru carnea de bovine, ovine, porcine și păsări de curte cu excepția organelor 0,10 mg/kg.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Ce ne-a învățat pandemia? – QubArena

Despre nevoia de a păstra echilibrul în zona de prevenire a îmbolnăvirilor. Despre pandemie, vaccin și educație, dar și despre nevoia de a aplica politici de sănătate coerente, care să redea încrederea oamenilor în sistem.

Actualitate

Mașina de cusut Singer – MozaiQub

Puține mărci au notorietatea afectivă asociată copilăriei așa cum o are Singer.

Actualitate

Fiecare picătură contează – MozaiQub

Societatea continuă să consume din resursele naturale care se cuvin generațiilor viitoare și, mai ales, să risipească.

Actualitate

17 mai – Ziua internațională împotriva homofobiei şi Ziua mondială a telecomunicaţiilor – VOX

Toți oamenii se nasc liberi și egali în demnitate și în drepturi.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru