Reducerea plumbului din alimente

Dată

Plumbul poate cauza neurotoxicitate asupra dezvoltării copiilor mici și probleme cardiovasculare și nefrotoxicitate la adulți, este concluzia cercetărilor făcute de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor. Dacă plantele și animalele sunt supuse procesării alimentare, plumbul ajunge prin hrană în orgamismul uman. Comisia Europeană a a redus drastic nivelul maxim de plumb admis în diverse categorii de alimente precum organele comestibile, anumite alimente pentru sugari și copii de vârstă mică, sarea, ciupercile sălbatice ori vinul. De exemplu, potrivit noilor reglementări, nivelul maxim de plumb admis în lapte crud, lapte tratat termic și lapte destinat fabricării produselor pe bază de lapte este de 0,020 mg/kg. Pentru alimentele preparate pe bază de cereale și alimente pentru copii destinate sugarilor și copiilor de vârstă mică este tot 0,020 mg/kg. Pentru miere, 0,10 mg/kg, iar pentru carnea de bovine, ovine, porcine și păsări de curte cu excepția organelor 0,10 mg/kg.

DISTRIBUIE

MARMOTA VIDEO Studio

MARMOTA VIDEO Clipuri si promovare

Centrul Medical Sanofam

Emisiuni

Povești și daruri de la Moș Nicolae – MozaiQub

Pe șase Decembrie, bucuria și emoția plutesc în aer, iar așteptarea copiilor crește cu fiecare clipă. Moș Nicolae aduce cu el daruri și zâmbete, amintindu-ne ...
Emisiuni

ARTfel de Jurnal – Rilke

În ediția de astăzi a emisiunii ARTfel de Jurnal, Veronica Kirchner vorbește despre poetul Rilke, acompaniată de Ildiko Gabos și Șerban Foarță.
Emisiuni

Povești cu cântec în familie: Ana și Johnny Kui

Ana Kui a devenit cunoscută grație videoclipului care a comprimat istoria muzicii românești în nouă minute, realizat alături de Beck Corlan și Marta Cotuna, iar ...
Actualitate

Copiii își pregătesc ghetuțele pentru Moș Nicolae – VoxQub

În ajunul zilei de 6 decembrie, copiii din întreaga țară își curăță ghetuțele și le așază cu emoție lângă uși sau ferestre, așteptând să fie ...

Alte
știri