Reducerea plumbului din alimente

Dată

Plumbul poate cauza neurotoxicitate asupra dezvoltării copiilor mici și probleme cardiovasculare și nefrotoxicitate la adulți, este concluzia cercetărilor făcute de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor. Dacă plantele și animalele sunt supuse procesării alimentare, plumbul ajunge prin hrană în orgamismul uman. Comisia Europeană a a redus drastic nivelul maxim de plumb admis în diverse categorii de alimente precum organele comestibile, anumite alimente pentru sugari și copii de vârstă mică, sarea, ciupercile sălbatice ori vinul. De exemplu, potrivit noilor reglementări, nivelul maxim de plumb admis în lapte crud, lapte tratat termic și lapte destinat fabricării produselor pe bază de lapte este de 0,020 mg/kg. Pentru alimentele preparate pe bază de cereale și alimente pentru copii destinate sugarilor și copiilor de vârstă mică este tot 0,020 mg/kg. Pentru miere, 0,10 mg/kg, iar pentru carnea de bovine, ovine, porcine și păsări de curte cu excepția organelor 0,10 mg/kg.

DISTRIBUIE

MARMOTA VIDEO Studio

MARMOTA VIDEO Clipuri si promovare

Centrul Medical Sanofam

Actualitate

Facturile la energie cresc de la 1 ianuarie – VoxQub

Consumatorii casnici trebuie să se pregătească pentru facturi mai mari la energie electrică începând cu 1 ianuarie 2026.
Actualitate

Captură impresionantă de petarde la Timișoara – VoxQub

Polițiștii timișoreni au confiscat sute de articole pirotehnice interzise, într-o acțiune de control în trafic care a scos în evidență o captură uriașă de petarde.
Actualitate

Pasajul de la Centura Sud Timișoara începe să prindă contur – VoxQub

Pasajul de peste 800 de metri de la intersecția Centura Sud – Drumul Boilor, care ar urma să scoată șoferii din coșmarul blocajelor zilnice, intră ...
Actualitate

Cursurile continuă în județul Timiș, anunț oficial – VoxQub

Inspectoratul Școlar Județean Timiș transmite că în județ nu există nicio decizie de suspendare a cursurilor.

Alte
știri