Reducerea plumbului din alimente

Dată

Plumbul poate cauza neurotoxicitate asupra dezvoltării copiilor mici și probleme cardiovasculare și nefrotoxicitate la adulți, este concluzia cercetărilor făcute de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor. Dacă plantele și animalele sunt supuse procesării alimentare, plumbul ajunge prin hrană în orgamismul uman. Comisia Europeană a a redus drastic nivelul maxim de plumb admis în diverse categorii de alimente precum organele comestibile, anumite alimente pentru sugari și copii de vârstă mică, sarea, ciupercile sălbatice ori vinul. De exemplu, potrivit noilor reglementări, nivelul maxim de plumb admis în lapte crud, lapte tratat termic și lapte destinat fabricării produselor pe bază de lapte este de 0,020 mg/kg. Pentru alimentele preparate pe bază de cereale și alimente pentru copii destinate sugarilor și copiilor de vârstă mică este tot 0,020 mg/kg. Pentru miere, 0,10 mg/kg, iar pentru carnea de bovine, ovine, porcine și păsări de curte cu excepția organelor 0,10 mg/kg.

DISTRIBUIE

Expoziția Traian Vuia

Gala Poveste FOLK

Centrul Medical Sanofam

Emisiuni

Libertate prin muncă- MozaiQub

Penitenciarul Timișoara organizează programe de muncă și consiliere pentru deținuți, oferindu-le șansa unei reintegrări sociale și profesionale. Recent, instituția a găzduit evenimentul „Intervenția societății în ...
Actualitate

Start pentru programul Rabla Auto 2025 – VoxQub

Au început înscrierile pentru programul Rabla Auto 2025, prin care românii pot înlocui mașinile vechi cu modele mai puțin poluante.
Actualitate

Subunitate de pompieri în Gorj – VoxQub

A fost semnat contractul pentru construirea unei noi subunităţi de pompieri în satul Cojani, oraşul Târgu‑Cărbuneşti, judeţul Gorj.
Actualitate

Victimele violenței în familie scapă de taxa pentru divorț și partaj – VoxQub

Camera Deputaților a adoptat o lege care scutește victimele violenței în familie de plata taxei judiciare de timbru pentru cererile de divorț și partaj.

Alte
știri