Corina Gluhovschi, jurnalist: “Nu este o meserie ușoară, este o meserie extrem de solicitantă, dar care dacă te prinde, nu mai scapi”

Dată

Ziarul Renașterea: Citește articolul aici!

– Ce te-a atras și ce te-a determinat să alegi presa?

– Ca să răspund la asta trebuie să mă întorc cu douăzeci și ceva de ani în urmă, atunci era o noutate, descoperisem venirea BBC-ului în țară, descoperisem primul post de radio privat din România. Era un miraj. În plus, erau oameni atât de frumoși și plini de inițiativă cei care au intrat în domeniu. Erau mai ca mine, erau studenți din anii doi, trei sau patru, unii chiar terminaseră facultatea. Entuziasmul lor și perspectivele care se deschideau atunci m-au atras, plus că îmi doream foarte tare să ajut oamenii, să-i sprijin, să fiu în mijlocul lor. Asta a fost baza. Pot să spun că nu m-am gândit atunci niciodată la expunerea publică, era dorința de a face și libertatea de a te putea exprima după perioada comunismului. După 1989 parcă s-au deschis ușile și era perspectiva de a putea să zbori liber, iar presa și jurnalismul îți ofereau din plin posibilitatea asta. De a alege, de a lucra pentru oameni, de a putea să le oferi sprijin atunci când aveau nevoie.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Cum profesionalizăm administrațiile – QubArena

Singura șansă a românilor o reprezintă profesionalizarea instituțiilor și oamenilor, strategiile de lungă durată, menținerea și punerea loc în practică, armonizarea în interesul public, între politic și administrație.

Actualitate

Greva profesorilor continuă – Vox

Profesorii intră în a doua săptămână de grevă generală după mai multe runde de negocieri între Guvern și reprezentanții sindicatelor.

Actualitate

Pro Musica – o poveste frumoasă! – QubArena

Inițiativele independente ale membrilor comunității sunt cele care asigură păstrarea patrimoniului cultural al Timișoarei. Despre un astfel de proiect frumos, despre o formație emblematica a Rock ului românesc, vorbim la QubArena, Corina Gluhovschi si regizorul Gheorghe Șfeițer si cu coordonatorul proiectului, Ilie Sârbu. Emisiunea poate fi urmărită pe canalele de cablu, pe canalul de YouTube al QubTv, pe pagina de Facebook QubTv si pe site-ul www.qubtv.ro

Actualitate

Președintele Germaniei, în premieră la Timișoara

Frank Walter Steinmeier, președintele Germaniei se află în prima sa vizită la Timișoara. După o scurtă vizită în capitală, urmată de o oprire și la Sibiu, acesta a ajuns și la Timișoara. Aici, a avut programate mai multe întâlniri.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru