50 de bani pentru un PET reciclat

Dată

Începând de anul viitor, românii vor primi o garanție de 50 de bani pentru returnarea și reciclarea PET-urilor, dozelor și sticlelor de până la 3 litri. Sistemul garanție-returnare pentru ambalajele nereutilizabile s-a dovedit foarte eficient în alte țări, unde peste 90% din ambalaje ajung să fie colectate și reciclate. Sistemul va deveni obligatoriu pentru toate magazinele din țară, iar ambalajele reciclate trebuie să aibă volume cuprinse între 0.1 și 3 litri. Ambalajele returnate în magazine vor ajunge în centre regionale, iar ulterior vor ajunge la reciclatori. Hotărârea de Guvern prevede ca întreaga infrastructură să fie gata până în luna octombrie a anului viitor.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

România nu a intrat în Spațiul Schengen – MozaiQub

România, care așteaptă intrarea în Schengen de 11 ani, nu intră în spațiul european de liberă circulație nici de această dată, deși a avut sprijinul a 26 de state membre ale UE.

Actualitate

Premiera filmului „Phoenix – Povestea”- MozaiQub

Premiera filmului „Phoenix – Povestea” a avut loc la Timișoara, la Cinema Victoria, în prezența unui public numeros.

Actualitate

Casa lui Moș Crăciun – VOX

Casa lui Moș Crăciun s-a deschis în Parcul Central din Dumbrăvița. Cu multă bucurie și emoție, copiii l-au întâmpinat pe Moș Crăciun și s-au bucurat de prezența lui.

Actualitate

Epilepsia- o boală, nu un stigmat – Rețeta Compensată

Epilepsia nu este o raritate în România. De altfel, statisticile arată că nici mai mult, nici mai puţin de jumătate de milion de români sunt afectaţi de această boală a creierului.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru