50 de bani pentru un PET reciclat

Dată

Începând de anul viitor, românii vor primi o garanție de 50 de bani pentru returnarea și reciclarea PET-urilor, dozelor și sticlelor de până la 3 litri. Sistemul garanție-returnare pentru ambalajele nereutilizabile s-a dovedit foarte eficient în alte țări, unde peste 90% din ambalaje ajung să fie colectate și reciclate. Sistemul va deveni obligatoriu pentru toate magazinele din țară, iar ambalajele reciclate trebuie să aibă volume cuprinse între 0.1 și 3 litri. Ambalajele returnate în magazine vor ajunge în centre regionale, iar ulterior vor ajunge la reciclatori. Hotărârea de Guvern prevede ca întreaga infrastructură să fie gata până în luna octombrie a anului viitor.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Traseu de drumeție la marginea Timișoarei – VOX

„Tărâmul aventurilor” a fost amenajat lângă Timișoara, cel mai mare traseu cu obstacole din țară, cu o lungime de peste 3.000 pași.

Actualitate

Venituri salariale pentru mamele în concediu de maternitate

Mamele aflate in concediu pentru creşterea copilului pot obţine venituri de natură salarială pe perioada concediului cu condiţia ca aceste venituri să nu depăşească 6250 de lei pe an, adica de 5 ori cuantumul minim al indemnizaţiei stabilit de legislaţia aplicabilă.

Actualitate

Centru medical la Dudeștii Vechi – VOX

La Dudeștii Vechi are loc astăzi deschiderea oficială a Centrului Medical din localitate, finanțat prin Programul național de dezvoltare locală.

Actualitate

Atenție la caniculă!

Măsurile pe care trebuie să le cunoască atât angajații cat si angajatorii crează conditii de muncă optime, încredere reciprocă, dar și respectarea legilor.
Munca în condiții de caniculă este unul dintre exemple supuse atenției de către Dr. Flavius Cioca, Specialist medicina muncii

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru