Urșii pot fi împușcați

Dată

Împușcarea mai rapidă a urșilor agresivi ajunși în intravilanul localităților a fost aprobată de Guvern. Aceasta va fi ultima metodă la care se va apela dacă nu se reușește alungarea sau tranchilizarea lor.
Decizia nu va mai fi luată la minister, ci de o echipă locală din care vor face parte primarul, jandarmul, medicul veterinar și paznicul fondului de vânătoare.
Eutanasierea sau împușcarea urșilor va fi posibilă în situații excepționale pentru a nu se produce abuzuri, spun reprezentanții Ministerului Mediului.
Pe lângă ordonanță aprobată, ministerul Mediului a anunțat că are în derulare un proiect care include evaluarea populației de urși, montarea de garduri electrice în anumite zone și construcția unui sanctuar unde să fie mutate animalele care s-au obișnuit cu omul. Amenzile pentru cei care hrănesc animale sălbatice ar urma să se dubleze sau chiar să se tripleze tripleze, de la cât sunt în prezent.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Investițiile în infrastructură, promise în continuare – VOX

„România are nevoie de investiții în infrastructură mai ales acum când ne confruntăm cu probleme foarte mari”, susţine Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor.

Actualitate

Online VS Offline – MozaiQub

Guvernul a aprobat o ordonanță de urgență care legalizează cursurile online în universități.
Din toamna acestui an, universitățile pot preda online legal, după ce agenția responsabilă cu standardele în învățământul superior, ARACIS, va elabora standardele necesare.

Actualitate

Cuptorul cu microunde – dăunator sau nu? – MozaiQub

În prezent în aproape orice bucătărie modernă, cuptorul cu microunde a reuşit să uşureze substanţial treaba gospodinelor, lăsându-le suficient timp liber şi pentru alte activităţi decât cele culinare. Totuşi, în ultimii ani, în jurul lui planează o mulţime de controverse legate de modul în care ne-ar putea afecta sănătatea: este sau nu periculos cuptorul cu microunde?

Actualitate

Nereguli în restaurantele timişorene – VOX

Un restaurant din Piața Victoriei din Timișoara a fost închis temporar de inspectorii OPC, după ce, în urma unui control, au fost descoperite grave nereguli care pun în pericol sănătatea consumatorilor.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru