Urșii pot fi împușcați

Dată

Împușcarea mai rapidă a urșilor agresivi ajunși în intravilanul localităților a fost aprobată de Guvern. Aceasta va fi ultima metodă la care se va apela dacă nu se reușește alungarea sau tranchilizarea lor.
Decizia nu va mai fi luată la minister, ci de o echipă locală din care vor face parte primarul, jandarmul, medicul veterinar și paznicul fondului de vânătoare.
Eutanasierea sau împușcarea urșilor va fi posibilă în situații excepționale pentru a nu se produce abuzuri, spun reprezentanții Ministerului Mediului.
Pe lângă ordonanță aprobată, ministerul Mediului a anunțat că are în derulare un proiect care include evaluarea populației de urși, montarea de garduri electrice în anumite zone și construcția unui sanctuar unde să fie mutate animalele care s-au obișnuit cu omul. Amenzile pentru cei care hrănesc animale sălbatice ar urma să se dubleze sau chiar să se tripleze tripleze, de la cât sunt în prezent.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Cultură & Culte & Educație

Zilele Carierei la Poltehnica Timișoara, online

Noua ediție a evenimentului Zilele Carierei se desfășoară online în acest an.

Cultură & Culte & Educație

NeoNlitic la Casa Artelor din Timișoara

Cea de-a treia ediție a NeoNlitic va fi prezentă la Casa Artelor din Timișoara, până pe 31 octombrie. Programul de vizionare este de marți până duminică, între orele 13:00 – 18:00.

Economie & Finanțe & Piața muncii

A crescut numărul insolvențelor

Peste 4.300 de firme și persoane fizice autorizate au intrat în insolvență în primele nouă luni ale anului 2021.

Actualitate

Rămân timișorenii fără căldură în această iarnă?

Rămân timișorenii fără căldură în această iarnă?

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru