Urșii pot fi împușcați

Dată

Împușcarea mai rapidă a urșilor agresivi ajunși în intravilanul localităților a fost aprobată de Guvern. Aceasta va fi ultima metodă la care se va apela dacă nu se reușește alungarea sau tranchilizarea lor.
Decizia nu va mai fi luată la minister, ci de o echipă locală din care vor face parte primarul, jandarmul, medicul veterinar și paznicul fondului de vânătoare.
Eutanasierea sau împușcarea urșilor va fi posibilă în situații excepționale pentru a nu se produce abuzuri, spun reprezentanții Ministerului Mediului.
Pe lângă ordonanță aprobată, ministerul Mediului a anunțat că are în derulare un proiect care include evaluarea populației de urși, montarea de garduri electrice în anumite zone și construcția unui sanctuar unde să fie mutate animalele care s-au obișnuit cu omul. Amenzile pentru cei care hrănesc animale sălbatice ar urma să se dubleze sau chiar să se tripleze tripleze, de la cât sunt în prezent.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Vox

O proteină umană ar putea vindeca alergiile și astmul – VoxQub

O proteină care ar putea combate astmul şi anafilaxia, a fost descoperită de către cercetătorii de la Universitatea Națională din Australia.

Actualitate

Pandemia la zi

153 de cazuri noi de Covid-19 sunt raportate în România, ajungându-se la un total de 1.083.033 de cazuri, dintre acestea 1.047.682 de persoane au fost declarate vindecate.

Evenimente

Ziua mondială împotriva traficului de persoane

În fiecare an, în data de 30 iulie este marcată Ziua mondială împotriva traficului de persoane.

Sănătate & Sport

Tulpina Delta, în Timiș

Primul caz de infecție cu varianta Delta a virusului S

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru