Taxă vamală pe emisiile de carbon

Dată

Uniunea Europeană va institui, în trei ani, o taxă vamală pentru emisiile de carbon asociate fabricării anumitor produse.
Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că în Uniunea Europeană funcţionează din anul 2005 o piaţă de tranzacţionare a emisiilor de carbon, în care, circa 11.000 de fabrici şi 500 de companii aeriene trebuie să plătească pentru fiecare tonă de carbon emisă peste un anumit prag, și se doreşte extinderea taxei, pentru a cuprinde și taxarea emisiilor de carbon rezultate din încălzirea clădirilor şi din transporturile rutiere.
În prezent preţul pe care trebuie să-l plătească respectivele companii pe piaţa europeană este de circa 60 de euro/tonă.
Taxa se va aplica iniţial unui număr limitat de produse care prezintă un risc ridicat de relocare a emisiilor de carbon, precum ciment, fier, oţel, aluminiu, îngrăşăminte sau electricitate.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Ce strategie de promovare are Timișul? – QubArena

Promovarea și dezvoltarea turismului județului Timiș sunt priorități.

Actualitate

Vitamina C, esențială pentru piele – MozaiQub

Vitamina C, de multe ori percepută ca un panaceu datorită rolurilor importante pentru sănătatea întregului organism, joacă un rol esențial în protecția și îmbunătățirea aspectului și calității pielii.

Actualitate

Al 12-lea ceas pentru promovarea Timișoarei – QubArena

De la bune intenții la fapte este nevoie de implicarea tuturor factorilor responsabili ca promovarea Timișoarei să recupereze întârzierea mare.

Actualitate

România, dependentă de angajații străini – MozaiQub

România este dependentă de angajații străini.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru