Taxă vamală pe emisiile de carbon

Dată

Uniunea Europeană va institui, în trei ani, o taxă vamală pentru emisiile de carbon asociate fabricării anumitor produse.
Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că în Uniunea Europeană funcţionează din anul 2005 o piaţă de tranzacţionare a emisiilor de carbon, în care, circa 11.000 de fabrici şi 500 de companii aeriene trebuie să plătească pentru fiecare tonă de carbon emisă peste un anumit prag, și se doreşte extinderea taxei, pentru a cuprinde și taxarea emisiilor de carbon rezultate din încălzirea clădirilor şi din transporturile rutiere.
În prezent preţul pe care trebuie să-l plătească respectivele companii pe piaţa europeană este de circa 60 de euro/tonă.
Taxa se va aplica iniţial unui număr limitat de produse care prezintă un risc ridicat de relocare a emisiilor de carbon, precum ciment, fier, oţel, aluminiu, îngrăşăminte sau electricitate.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Jurnalul Qub – 26 noiembrie 2021

Titlurile zilei: Echipamente medicale pentru Spitalul Județean din Târgu Jiu, 29 noiembrie, zi liberă, Timișorenii, așteptați la Târgul de Crăciun.

QubArena

Despre povețe și cum ne raportăm la ele – QubArena

Despre solidaritate și implicare, despre importanța rugăciunii și cum să facem față vremurilor grele în care trăim, discutăm în această ediție QubArena Alături de Protopopul Protopopiatului Ortodox Timișoara, Părintele Zaharia Pereș.

MozaiQub

Ziua Clinicii Universitare Bega – MozaiQub

Maternitatea Bega din Timișoara a primit binecuvântarea Înalt Preasfințitului Ioan Mitropolitul Banatului.

Transporturi & Turism

Termen de valabilitate al pașaportului de vaccinare

Uniunea Europeană recomandă un termen de expirare de 9 luni a pașaportului de vaccinare, pentru toți cei care vor să călătorească în țările membre.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru