Taxă vamală pe emisiile de carbon

Dată

Uniunea Europeană va institui, în trei ani, o taxă vamală pentru emisiile de carbon asociate fabricării anumitor produse.
Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că în Uniunea Europeană funcţionează din anul 2005 o piaţă de tranzacţionare a emisiilor de carbon, în care, circa 11.000 de fabrici şi 500 de companii aeriene trebuie să plătească pentru fiecare tonă de carbon emisă peste un anumit prag, și se doreşte extinderea taxei, pentru a cuprinde și taxarea emisiilor de carbon rezultate din încălzirea clădirilor şi din transporturile rutiere.
În prezent preţul pe care trebuie să-l plătească respectivele companii pe piaţa europeană este de circa 60 de euro/tonă.
Taxa se va aplica iniţial unui număr limitat de produse care prezintă un risc ridicat de relocare a emisiilor de carbon, precum ciment, fier, oţel, aluminiu, îngrăşăminte sau electricitate.

DISTRIBUIE

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Actualitate

Miss & Mister Timișoara 2024

Competiția de Miss & Mister, precum și Miss & Mister Junior 2024 din data de 03.12.2023
Actualitate

1 Decembrie, la Hunedoara – MozaiQub

Ziua Națională a României va fi marcată la Hunedoara printr-o ceremonie specială și un spectacol folcloric. În același timp, se va da și startul distracțiilor
Actualitate

ATENȚIE! A apărut o nouă campanie de fraudă!-VoxQUB

Poșta Română anunță o nouă tentativă de fraudă prin intermediul SMS-urilor. Multe dintre victime nu au folosit niciodată serviciile Poștei.
Actualitate

Regal folcloric și paradă militară de Ziua Naţională la Craiova – MozaiQub

Craiovenii sunt așteptați vineri, 1 decembrie, să celebreze Ziua Națională a României, pe strada Alexandru Ioan Cuza, în fața Primăriei Craiova, la English Park.

Alte
știri