Se modifică Codul Rutier

Dată

Proiectul de modificare a Codului Rutier a fost pus în dezbatere publică de Ministerul de Interne. Cei care dau flash-uri, fac slalom sau drifturi pe șosele, circulă foarte aproape de autoturismul din față sau turează motorul ca să intimideze, ar putea primi amenzi mai mari, între 1.350 și 2.900 lei.
Șoferii care depășesc cu mai mult de 70 de kilometri pe oră viteza maximă admisă pe un segment de drum, care nu opresc la bariera de la calea ferată sau circulă pe contrasens riscă să își piardă permisul 4 luni, nu doar 3 luni.
Specialiștii spun însă că e greu ca toți acești șoferi agresivi să fie prinși, fără un sistem extins de monitorizare și de supraveghere a traficului.
Peste 250 de persoane au decedat în accidentele rutiere în primele 9 luni ale acestui an, un număr mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Autostrada Lugoj-Deva, mai are de așteptat – VOX

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anuntatcă a încheiat, procesul de evaluare a ofertelor depuse pentru „Proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul major de investiții: Autostrada Lugoj –Deva, intre Margina și Holdea.

Actualitate

Epidemiile în istorie – Marea Ciumă – MozaiQub

De milenii, omenirea luptă cu un duşman invizibil. Alături de catastrofe naturale, foamete şi războaie, micile vietăţi microscopice au punctat în paginile de istorie, devastând teritorii întinse şi punând în pericol existenţa unor popoare

Actualitate

Noi reglementări pentru consumatori – VOX

ANPC a stabilit modalitățile de aducere la cunoștința consumatorilor a informațiilor referitoare la produsele finite sau mâncărurile preparate oferite spre comercializare consumatorului, pentru consumul pe loc sau la domiciliu, de către unitățile de restaurație colectivă.

Actualitate

Cum ne incalzim in siguranta iarna aceasta? – QubArena

Sezonul rece, lantul de scumpiri, intreruperile furnizarii de agent termic sunt factori determinanti pentru cautarea solutiilor mai putin costisitoare, dar de cele mai multe ori periculoase.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru