Prețurile gazelor și energiei electrice au fost plafonate

Dată

Proiectul energiei electrice și gazelor, al guvernului Cîțu, a fost modificat în Parlament. Prețurile gazelor și energiei electrice au fost plafonate. Astfel, consumatorii casnici vor primi compensații mai mari la facturi, iar cei considerați vulnerabili, îşi vor putea amâna plata facturilor cu până la 6 luni. Conform amendamentelor votate de Comisiile economice din Senat, nu vom plăti mai mult de 1 leu pe kWh la electricitate şi 37 de bani pe kWh la gaze. Printre modificări se află şi supraimpozitarea cu 80% a producătorilor de electricitate, dar şi plafonarea la 5% din costuri a profitului furnizorilor. Conform ministrului energiei, Virgil Popescu, românii nu vor trebui să facă absolut nimic, doar să își monitorizeze consumurile.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Reabilitarea școlilor, o necesitate – MozaiQub

Aproximativ 15% dintre școlile din România funcționează în două schimburi, iar un procent mic chiar în trei schimburi, și peste 90% dintre ele necesită renovare, potrivit datelor Ministerului Educației.

Actualitate

Restricții eliminate la Aeroportul Internaţional Timișoara – VOX

Aeroportul Internaţional Timişoara „Traian Vuia” a anunţat că se ridică restricţiile referitoare la lichidele din bagajele de mână, aerosoli şi geluri care depăşesc 100 mililitri, iar astfel controlul de securitate devine mult mai rapid şi mai simplu.

Actualitate

Cine beneficiază de pachete cu alimente? – VOX

Primăria Timișoara anunță că din această lună se distribuie din nou pachete cu produse alimentare în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate.

Actualitate

Lipsa locuințelor, o problemă majoră – MozaiQub

Tinerețea este o etapă în care se câștigă statutul de adult, statut echivalent cu ideea de încadrare profesională și cu cea de întemeiere a propriei familii.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru