Prețurile gazelor și energiei electrice au fost plafonate

Dată

Proiectul energiei electrice și gazelor, al guvernului Cîțu, a fost modificat în Parlament. Prețurile gazelor și energiei electrice au fost plafonate. Astfel, consumatorii casnici vor primi compensații mai mari la facturi, iar cei considerați vulnerabili, îşi vor putea amâna plata facturilor cu până la 6 luni. Conform amendamentelor votate de Comisiile economice din Senat, nu vom plăti mai mult de 1 leu pe kWh la electricitate şi 37 de bani pe kWh la gaze. Printre modificări se află şi supraimpozitarea cu 80% a producătorilor de electricitate, dar şi plafonarea la 5% din costuri a profitului furnizorilor. Conform ministrului energiei, Virgil Popescu, românii nu vor trebui să facă absolut nimic, doar să își monitorizeze consumurile.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Jurnalul Qub – 26 noiembrie 2021

Titlurile zilei: Echipamente medicale pentru Spitalul Județean din Târgu Jiu, 29 noiembrie, zi liberă, Timișorenii, așteptați la Târgul de Crăciun.

QubArena

Despre povețe și cum ne raportăm la ele – QubArena

Despre solidaritate și implicare, despre importanța rugăciunii și cum să facem față vremurilor grele în care trăim, discutăm în această ediție QubArena Alături de Protopopul Protopopiatului Ortodox Timișoara, Părintele Zaharia Pereș.

MozaiQub

Ziua Clinicii Universitare Bega – MozaiQub

Maternitatea Bega din Timișoara a primit binecuvântarea Înalt Preasfințitului Ioan Mitropolitul Banatului.

Transporturi & Turism

Termen de valabilitate al pașaportului de vaccinare

Uniunea Europeană recomandă un termen de expirare de 9 luni a pașaportului de vaccinare, pentru toți cei care vor să călătorească în țările membre.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru