Pașapoartele eliberate greu

Dată

Termenul mediu pentru emiterea paşapoartelor simple electronice durează două zile şi jumătate, deși, în momentul de față, un pașaport este emis în 15 zile lucrătoare. Pentru a veni în sprijinul cetățenilor, în special în perioada estivală, personalul din sistemul de pașapoarte depune eforturi mari pentru eliberarea pașapoartelor simple electronice mult mai repede decât termenul legal actual. De la începutul anului 2021 și până în prezent, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, s-a înregistrat o creștere de peste 90% a numărul de cereri pentru eliberarea pașaportului. Românii pot opta pentru livrarea pașaportului la domiciliu prin serviciul de curier rapid al Poștei Române, iar taxa percepută este de 11,30 lei.

sursă foto: ctnews.ro

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

MozaiQub

Cum încep cursurile la USAMVB Timișoara și la Universitatea din Craiova? – MozaiQub

Situaţia începerii anului universitar pentru studenţii Universităţii din Craiova rămâne, încă, una neclară, deciziile de organizare şi desfăşurare a cursurilor urmând a fi discutate pe parcursul zilei de astăzi, într-o şedinţă a conducerii

MozaiQub

Cum încep cursurile la Universitatea de Vest Timișoara? – MozaiQub

Universitatea de Vest din Timișoara îi așteaptă pe studenți în noul an universitar de luni, 27 septembrie. Pentru studenții din cadrul facultăților de la Universitatea de Vest cursurile încep diferit. Unii dintre ei vor merge fizic la cursuri, alții le vor susține online.

MozaiQub

Cum încep cursurile la Universitatea Politehinica Timișoara? – MozaiQub

Universitatea Politehnica Timișoara își deschide porțile pentru studenți luni, 27 septembrie. Creșterea numărului de cazuri la nivelul Timișoarei și noile restricții impuse de autorități i-a făcut pe studenți să se întrebe cum va începe noul an universitar.

Actualitate

Jurnalul Qub – 24 septembrie 2021

Titlurile zilei: Pandemia la zi, Angajații nevaccinați, testați la trei zile, Timișoara într-un program de guvernare participativă, Studenții timișoreni pot primi finanțări pentru deschiderea afacerilor

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru