Pașapoartele eliberate greu

Dată

Termenul mediu pentru emiterea paşapoartelor simple electronice durează două zile şi jumătate, deși, în momentul de față, un pașaport este emis în 15 zile lucrătoare. Pentru a veni în sprijinul cetățenilor, în special în perioada estivală, personalul din sistemul de pașapoarte depune eforturi mari pentru eliberarea pașapoartelor simple electronice mult mai repede decât termenul legal actual. De la începutul anului 2021 și până în prezent, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, s-a înregistrat o creștere de peste 90% a numărul de cereri pentru eliberarea pașaportului. Românii pot opta pentru livrarea pașaportului la domiciliu prin serviciul de curier rapid al Poștei Române, iar taxa percepută este de 11,30 lei.

sursă foto: ctnews.ro

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Istoria în prezent – QubArena

Istoria se repetă peste ani, iar moștenirea este cea care stă la baza evoluției. Despre Timișoara capitală și despre istoria presei, vorbim în această seară la QubArena, de la ora 19:00 cu Prof. Dr. Ioan Hațegan – Istoric și cercetător.

Actualitate

Cum ne îngrijim pielea feței – MozaiQub

Preocuparea pentru îngrijirea feței își are originea cu sute de ani în urmă. Simona Andronovici vorbește despre tehnicile de îngrijire la QubConcept, joi de la ora 18:00.

Actualitate

Parc fotovoltaic lângă Covaci – VOX

Consumul de energie electrică al Consiliului Judeţean Timiş şi al instituţiilor subordonate ar putea fi acoperit integral din surse regenerabile.

Actualitate

Ce trebuie să știm despre deviația de sept nazal? – Rețeta compensată

Afecțiunile ORL se pot manifesta prin simptome imperceptibile, moderate sau severe, și pot indica tratament chirurgical și nechirurgical pentru pacienți, în funcție de diagnosticul stabilit de către medicul specialist și de indicațiile de recuperare a funcționalității normale a urechii, a nasului sau a gâtului.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru