Pașapoartele eliberate greu

Dată

Termenul mediu pentru emiterea paşapoartelor simple electronice durează două zile şi jumătate, deși, în momentul de față, un pașaport este emis în 15 zile lucrătoare. Pentru a veni în sprijinul cetățenilor, în special în perioada estivală, personalul din sistemul de pașapoarte depune eforturi mari pentru eliberarea pașapoartelor simple electronice mult mai repede decât termenul legal actual. De la începutul anului 2021 și până în prezent, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, s-a înregistrat o creștere de peste 90% a numărul de cereri pentru eliberarea pașaportului. Românii pot opta pentru livrarea pașaportului la domiciliu prin serviciul de curier rapid al Poștei Române, iar taxa percepută este de 11,30 lei.

sursă foto: ctnews.ro

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

MozaiQub

Astrologia, o (pseudo)ştiinţă – MozaiQub

Astrologia este o pseudoștiință conform căreia pozițiile relative ale obiectelor cerești ar putea oferi informații despre personalitatea, relațiile umane și alte probleme legate de viața umană.

MozaiQub

Cinematografia: de la origini la modernitate – MozaiQub

Istoria cinematografiei a început în Franța, în 28 decembrie 1895, dată recunoscută pentru că tocmai atunci a fost prezentat pentru prima dată un film, când Antoine Lumiére, din Lyon, a găzduit, la Paris, un show cu imagini în mișcare.

Vox

24 mai – Ziua limbii bulgare – VOX

La data de 24 mai este celebrată Ziua limbii bulgare. În această zi sunt sărbătoriţi Sfinţii Chiril şi Metodie, creatorii alfabetului chirilic, utilizat pentru scrierea în limba bulgară.

Actualitate

Parcul Copiilor din Timişoara – MozaiQub

Parcul Copiilor “Ion Creangă” din Timişoara este unul dintre cele mai mari şi cele mai frecventate parcuri, atât de cei mici, cât şi de părinţii acestora. Cu o istorie ce datează de aproximativ 160 de ani, parcul a trecut prin mai multe etape până să ajungă la forma la care este astăzi.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru